"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 30 martie 2018

Aniversand 60 de ani de activitate, Margareta Paslaru a lansat albumul "Providenta"



Agerpres anunta: “La 29 martie are loc lansarea albumului de autor ''Providenţa'' al îndrăgitei şi apreciatei soliste de muzică uşoară Margareta Pâslaru, prilej cu care artista aniversează 60 de ani de activitate. Evenimentul are loc la Magazinul Muzica, la ora 13.00. Albumul aniversar este realizat în beneficiul Asociaţiei Nevăzătorilor din România. (…)” - https://wwwb.agerpres.ro/documentare/2018/03/29/lansarea-albumului-providenta-al-artistei-margareta-paslaru--81791



Sursa: sapte seri.ro_ 29.03.2018, Margareta Pâslaru lansează album aniversar  "(...) Versurile pieselor sunt semnate de Margareta Pâslaru (Providența, Morfeu Mâinile sale te-au atins, Cumințenie, Avantaj-Dezavantaj, Time is a monster, duet cu Ovidiu Niculescu, Fărâmiță - cu acordeonistul Paul Gheorghe, Diz me tu Live: Ceasul vrăjitor - la pian compozitoarea, Bunicii mei, A nimănui), Ana Blandiana (O furnică poetă, Părinții, Lasă-mi, toamnă, pomii verzi), George Bacovia (Tags - veșnic, singur, plouă), George Țărnea (Nani Făt-Frumos cu George Nicolescu și fetița Angela Gheorghiu, Cântecul jucăriilor părăsite), Oscar Wilde (The Ballad of Reading Gaol, dialog cu Mircea Radu), Marius Tucă (La un capăt al lumii tu, la celălalt eu, cu violoncelistul Ștefan Cazacu), Elena Farago (Era o fântână), Constanța Buzea (Viața merge mai departe)
Orchestratorii melodiilor au fost Andrei Kerestely, Călin Grigoriu, Mircea Drăgan, Radu Goldiș Adrian Antonescu, Nicu Patoi, George Popa, Rolf Arbrich.
Celebra piesă "Lasă-mi, toamnă, pomii verzi" - cel mai longeviv şlagăr componistic se bucură și de participarea actorilor Emilia Popescu, Marius Manole, Rodica Mandache, Mihai Bisericanu, Anca Sigartău, Silviu Biriș, Florin Zamfirescu.(…)”

Margareta Paslaru, Ilinca Belciu, Emilia Popescu, Alexandra Cepraga,
Jolt Kerestely, Oana Georgescu, Andrei Enescu
Evenimentul a fost prezentat de scriitoarea Oana Georgescu, iar printre personalitatile prezente am remarcat compozitori, orchestratori, producatori radio si tv, artisti si reprezentanti ai Asociatiei Nevazatorilor din Romania: Jolt si Andrei Kerestely, Magdalena Tara, Iulia Radu, Segiu Radu Ruba, Lucia Popescu Moraru, Augusta Lazarov Petrescu, Catalin Anchidin, Emilia Popescu, Jeanine Stavarache, Stefan Iancu, Stela Enache, Natalia Guberna, Geanina Corondan. Au fost si George Nicolescu si fetita Angela Gheorghiu, cei care au interpretat impeuna cu Margareta Paslaru piesa “Nani Fat-frumos”.

Margareta Paslaru si Sergiu Radu Ruba             George Nicolescu si fetita Angela Gheorghiu
Magazinul Muzica a devenit neincapator, publicul a inceput sa vina cu mult inainte de ora anuntata iar nerabdarea de a avea noul album si autograful Margaretei Paslaru a intors oarecum firul evenimentelor. Sesiunea de autografe a inceput cu 30 de minute inainte de festivitate si a continuat 2 ore dupa. Cei care reusisera sa se apropie de Margareta Paslaru, sa-i spuna cateva vorbe, sa faca o fotografie si sa primeasca autografe prelungeau cat puteau momentul. La final distinsa artista a multumit pentru  florile daruite din admiratie si respect de catre cei veniti la eveniment.

Margareta Paslaru, Lucia Popescu Moraru, Augusta Lazarov Petrescu

Sursa: news.ro_ 29.03.2018_ autor Patricia MarinescuMargareta Pâslaru a lansat „Providenţa”, album care marchează 60 de ani de carieră: "(…) Este prima solistă de muzică uşoară care a primit la Cannes Trofeul M.I.D.E.M., în 1969, după ce în România a câştigat Discul de Aur în 1968. La începutul anilor 1980 s-a mutat în Statele Unite şi de atunci participă şi organizează campanii umanitare. Palmaresul său cuprinde peste 700 de înregistrări, rezultat al colaborării cu 65 de compozitori, dar şi al interpretării unor piese din repertoriul străin.
În 1996, a devenit membru de onoare UNICEF pentru promovarea artei muzicale româneşti şi protecţia copilului, iar în 2000, cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti. A primit, în 2013, Ordinul Coroana României în grad de Cavaler, decoraţia fiind înmânată de principesa Margareta, în numele regelui Mihai I. În 2016, Margareta Pâslaru a fost recompensată cu placheta ”Artist plurivalent”, premiul de excelenţă pentru întreaga carieră oferit de Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film.”
Margareta Paslaru, Stefan Iancu, Catalin Anchidin

Sursa: libertatea.ro_ 29.03.2018_ autor Florin Ghioca, Margareta Pâslaru, în lacrimi la lansarea albumului “Providența” - fragment : "Vizibil emoționată, artista le-a mulțumit tuturor celor care au fost alături de ea în ziua lansării. De altfel, la un moment dat nu și-a putut stăpâni câteva lacrimi amintind de compozitorul George Grigoriu, cel care a lansat-o atât pe ea, cât și pe George Nicolescu, prezent și el la eveniment.
“Vă mulțumesc foarte mult. M-ați emoționat foarte tare. Mă exprim mai bine prin muzică, așa că o să vă las să ascultați muzică. Nu vreau să dezvălui mai mult. Sper să aveți o surpriză”, a spus Margareta Pâslaru (…)”  


Printre multimea de admiratori de toate varstele, i-am recunoscut pe cei veniti din alte orase, de la sute de km. Am remarcat o doamna din Giurgiu care, de 35 de ani revine cu acelasi poster pentru a adauga cate autograf an de an. Celebrul “afis cu ochii Margaretei” a devenit astfel neincapator dar si o cronica a prezentei sale la spectacole si lansari de albume si carte.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu