"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

marți, 21 martie 2017

Margareta Paslaru distinsa cu Premiul “Women of Excellence”, categoria Arts&Humanities - 22 martie 2002


IN THE TOP TEN - Margareta Paslaru of Summit, far left, was among the 10 honorees at a recent Women of Excellence Dinner at Westwood restaurant in Garwood. She was nominated by the Union County Commission on the Status of Women for her work in the field of arts and humanities. Offering congratulations are Freeholders, from left, Rick Proctor, Deborah Scanlon and Angel G. Estrada.
Union County - Worrall Community Newspapers   Thursday, March 21, 2002; Annual Women of Excellence honored on Friday  (excerpt): "(...) The Union County Commission on the Status of Women was created by the Board of Chosen Freeholders in 1976. In addition to the annual Women of Excellence Awards, the commission develops and presents special programs of interest to women throughout the year, advises the freeholders on women's issues and acts as liaison between the board and the community.
In the Arts & Humanities, the commission will honor Margareta Paslaru of Summit. An internationally acclaimed musician and actress, Paslaru has worked to initiate International Children's Day here and throughout the world. She is an active volunteer in her community with children's causes and in raising international awareness of the arts in her native Romania.(....)"
Octavian Ursulescu, Independentul 24.08.2006: „(...)Pentru meritele si reusitele sale, Margareta Paslaru a fost distinsa in 2002, de catre Senatul si Adunarea Generala a statului New Jersey, cu onorantul premiu “Women of Excellence”, la categoria “Arta si Umanitate” (...)”
Buna dimineata, Israel! Nr.238_ 29.07.2002: "(...) Margareta Paslaru, renumita interpreta de muzica usoara, populara si internationala, a fost distinsa cu premiul anual "Women of Excellence" de catre Senatul din New Jersay, anunta revista "Meridianul Romanesc". (...)"
Oana Popoiag_ VIVA nr. 174_ dec. 2010: „(...) Americanii i-au aratat recunostinta. In 1998, la 40 de ani de la debut, a avut un turneu in America, la finalul caruia a primit “Humanitarian Distinction Award”, in L.A., iar in 2002 a fost distinsa cu premiul “Women of Excellence”, categoria Arts&Humanities, in New Jersey. (...)”
De la stanga, primul rand "Women of Excellence": Phyllis Linda Volker, Margareta Paslaru, Honorable, Linda Stender, Tonnie Glick, Reverend Luciel Hatchett, Mary Krech, Mary Ellen McGlynn
Al doilea rand: Rick Proctor, Alexander Mirabella, Deborah Scanlon, Angel Estrada, Faheemah El-Amin, Honorable Carla Mazza  

Daniela Caraman Fotea, Dimineata, 12.07.2004, PREMII  PENTRU  MARGARETA : "(...)realizator de filme si seriale de educatie muzicala pentru canalul 36 de televiziune american, Margareta (care filmeaza, regizeaza, isi produce ea insasi emisiunile), este rasplatita pentru stradania ei culturala cu distinctii importante. La “Telly Awards” 2003  (competitie cu insemnatate nationala in Statele Unite) i s-a decernat Statueta de bronz  pentru emisiunea “Impromptu art”. In 2004, programul “Human Mosaics”, primeste  in acelasi context - Gold Classic Telly Award. La concursul international de la Arlington - Texas, show-ul “Forever Music” obtine Crystal Award of Distinction  Premiul de excelenta in comunicarea vizuala (2267 de emisiuni din 11 tari si 48 de state americane au fost supuse jurizarii profesionistilor de televiziune).
“Ati adus cultura, arta, muzica, bunul gust in comunitatea noastra. V-ati impartit cu noi talentul si spiritualitatea. Va multumim!” scria ziarul “Summit Observer”. (...)"
Margareta Paslaru, Formula AS Nr. 945_ 19-26.11.2010: „(...) Muzica pre-clasica ma relaxeaza in momentele tensionate. De-altfel, Telemann, Bach, Corelli si Vivaldi mi-au slujit si la ilustrarea emisiunilor culturale pe care le-am regizat si produs peste Ocean. Pentru aceste emisiuni, cat si pentru proiectul "1 Iunie - Ziua Internationala a Copiilor", am fost onorata, in 2002, cu premiul "Women of Excellence". (...)”
Margareta Paslaru, replica vedetelor.ro_ 22.12.2010: „(...) Faptul ca am lucrat fara oprire si pes­te Ocean, mai bine de 20 de ani, mi-a adus recunoasterea muncii, a activitatilor cultural-educative desfasurate in folosul so­cie­tatii. Astfel, am fost apreciata de domnul Michael Ferguson in discursul sau (Congressional Re­cord) la „The House of Representatives 2001", onorata ulterior in Union County si de Se­natul statului New Jersey, cu ocazia premiilor anuale „Women of Excellence", in 2002. (...)”


Meridianul Romanesc 13 Aprilie - 2002 – USA George Rosianu, Margareta Paslaru a fost distinsa cu premiul anual "Women of Excellence" de catre Senatul statului New Jersey (fragment)
  Compatrioata noastra Margareta Paslaru, renumita interpreta de muzica usoara, populara si internationala, precum si talentata actrita de teatru si film, este stabilita de aproape 20 de ani in statul New Jersey, unde desfasoara o activitate multilaterala voluntara in domeniul artei si al operelor umanitare, incununata de succese depline.
La 22 martie a.c., Senatul si General Assembly din New Jersey emite o rezolutie prin care o onoreaza pe Margareta Paslaru cu premiul "Women of Excellence" pentru merite deosebite (pe care le vom vedea mai jos) la categoria "Arta si Umanitate". Intr-adevar, Comisia de selectionare s-a orientat perfect cand a propus-o pe dna Margareta Paslaru pentru aceasta inalta distinctie, tinandu-se seama de prestigioasa cariera de peste 40 de ani in slujba Thaliei si luminile rampei. Voi spicui in cele ce urmeaza cateva date din rezolutia Comisiei de selectare.
  "Margareta Paslaru, rezidenta in Summit-New Jersey, este o femeie talentata, o solista de muzica usoara de talie internationala, remarcabila actrita de teatru si film, care, alaturi de arta, si-a dedicat timpul operelor umanitare." Astfel, Margaretei Paslaru nu i-a fost greu sa observe ca din calendarul american lipseste o zi foarte importanta de sarbatorit, si anume ziua de 1 Iunie, care in mai mult de 25 de tari este aniversata ca "Ziua Internationala a Copilului", unde cantecele, baloanele, paradele sau simplele celebrari reprezinta clipe de bucurie si veselie pentru copiii de pretutindeni. Hotarata sa indrepte aceasta omisiune, dna Margareta Paslaru a luat initiativa de a face ceva in acest sens.
  Pentru inceput, a reusit sa convinga municipalitatea din Summit si din San Francisco, California, care au declarat anul trecut, ziua de 1 Iunie ca "Ziua Internationala a Copilului". Este un pas inainte spre indeplinirea dezideratului ca si in America si pretutindeni in lume, sa fie aniversata ziua de 1 Iunie, asa cum se aniverseaza in fiecare an pe tot cuprinsul Statelor Unite ale Americii, "Ziua Mamei" si "Ziua Tatalui", cu respectul ce se cuvine acordat parintilor nostri. Speram ca nu este departe momentul cand initiativa Margaretei Paslaru va convinge toate statele americane sa cinsteasca asa cum se cuvine aceasta importanta "Zi a copilului", pentru ca ei sunt cei care reprezinta viitorul tarii.
  Un alt deziderat al dnei Margareta Paslaru pe care si-ar dori sa se indeplineasca este apelul pe care l-a adresat publicului, de a dona instrumente uzate, care sa fie atribuite copiilor talentati ce dovedesc interes pentru muzica. Pentru ca Margareta Paslaru are in palmaresul ei artistic 700 de inregistrari muzicale-turnee in 29 de tari - 400 de interpretari cu Opera de Trei Parale, sute de concerte, aparitii pe ecran, si pentru ca Margareta este initiatoarea programului muzical de la Overlook Hospital, intitulat "Music is the medicine" si a programului "Sleeping with a smile" dedicat copiilor spitalizati, carora li se citesc povesti la patul de suferinta. De asemenea, varstnicilor le sunt oferite programe muzicale. Si pentru ca neprecupetind eforturile si timpul, Margareta este alaturi de organizatia SAGE "Meals on Wheels" care distribuie gratuit mancare calda la domiciliul oamenilor in varsta.
  Ca proprietara a companiei "M"Soul Productions", Margareta si-a completat activitatea multilaterala in arta, cu o noua pasiune, si anume aceea de producatoare de emisiuni documentare pentru micul ecran al canalului de televiziune "TV36".
  Pentru toate cele relatate mai sus, i s-a acordat dnei Margareta Paslaru diploma de "Women of Excellence", pe care a meritat-o cu prisosinta. Incheind, cred ca sunt in asentimentul cititorilor nostrii de a o felicita pe ambasadoarea cantecului romanesc pe pamantul american, dorindu-i noi succese in munca pe care o desfasoara, pentru a inveseli inimile copiilor loviti de soarta si a varstnicilor nevoiasi, indiferent de rasa ori religie.
  (...) Alaturat prezentam in facsimil diploma emisa de Senatul statului New Jersey prin care se onoreaza munca voluntara depusa de dna Margareta Paslaru in domeniul" Arta si Umanitate"

 "SUMMIT OBSERVER" Thursday, April 11, 2002, With Music, Summit resident bridges gap between east and west (excerpts): „(...) By Joan M. Devlin (...) But there is more. Paslaru was named one of 10 "Woman of Excellence" of Women in Union County, honored for her work in arts and humanities, and for promoting International Children's Day here and through the world. At a recent diner she was presented with a plaque of recognition from the Board of Chosen Freeholders of Union County and a citation from the Senate and General Assembly of the State of New Jersey. The citation read, "For the Status of Women's Excellence Award in the field of Arts and Humanities." Although she never mentions it, a mother herself, she has always been active in children's causes. She volunteers at Overlook Hospital to read stories to the smaller patients, and with her accent and inflections, keeps them spellbound, according to the hospital staff. She has recorded a production of children performing, called "The Human Mosaics: Preparing for International Children's Day 2002," which came out so well with the natural enthusiasm of children from all backgrounds, is now a CD available at Scotti's Record Stores in the area. All proceeds go to a music camp fund to provide music training for needy inner-city children. (....) As for her music, "Our Day, Children's Day," has caught on. "We are the future - think about each otherright now," say the lyrics. In these times, the simple melody and message seem especially meaningful. Paslaru said, "I will really be happy when Children's Day -June 1st - is marked on every calendar in America, like it is in Europe, and we start by having it in our hearts."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu