"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 2 decembrie 2015

Margareta Paslaru "Stelele filmului canta" - un proiect muzical in scop caritabil


Sursa: sensotv.ro/ 27.11.2015 / autor Oana Georgescu


Lansarea albumului Stelele filmului canta i-a reunit la Magazinul Muzica pe unii dintre cei mai iubiti actori ai teatrului si filmului romanesc. Ei au raspuns initiativei Margaretei Paslaru de a interpreta piese compuse de indragita interpreta pentru un scop nobil:ajutorarea artistilor varstnici, cu probleme de sanatate si cu o stare material precara, care s-au retras din activitate.

Un proiect muzical in scop caritabil
           
Acest nou proiect muzical cu scop caritabil initiat de Margareta Paslaru si produs de Uniunea Cineastilor din Romania (UCIN), a venit dupa succesul extraordinar de care s-a bucurat albumul Actorii canta (doua volume). Lansat in 2014, drepturile de autor au mers la Fondul de 


Solidaritate Teatrala, fond special deschis la UNITER pentru actori in varsta si bolnavi care s-au retras de pe scena. Am conturat conceptul in 1993 si, de atunci, fiecare CD, DVD, audiobook lansat, a avut o finalitate umanitar-caritabila, inclusiv propria carte Eu si Timpul – declara Margareta Paslaru intr-un interviu. Am directionat drepturile fie catre Spitalul Grigore Alexandrescu, fie catre pensionarii orchestrei Radio, UNICEF, Crucea Rosie – Banca de Alimente, UNITER, apoi catre tinerii de viitor care primesc Premiul Anual pentru Originalitate si, incepand din 23 noiembrie, vor merge catre UCIN. Drepturile si sumele incasate din vanzarea CD-urilor faciliteaza procurarea medicamentelor costisitoare, a anumitor tratamente. Grija noastra se materializeaza, nu i-am uitat pe aceia care au raspandit in lume gloria scenei romanesti si a ecranului. 

Stela Popescu si Alexandru Arsinel sustin prin cantec cauza coelgilor de breasla
           
La realizarea albumului 'Stelele filmului canta, care cuprinde 21 de compozitii proprii semnate Margareta Paslaru, reorchestrate de George Popa, Andrei Kerestely, Calin Grigoriu (toate au fost inregistrate si masterizate in studioul Jolt si Andrei Kerestely, straluciti compozitori si ingineri de sunet), au contribuit pro bono cativa dintre cei mai valorosi actori, in frunte cu Stela Popescu si Alexandru Arsinel: Maia Morgenstern, Stefan Velniciuc, Monica Davidescu, Eugen Cristea, Alexandra Velniciuc, Valentin Teodosiu, Jeanine Stavarache, Andreas Petrescu, Florin Zamfirescu, Adriana Trandafir, Aurelian Temisan, Marian Ralea, Anca Sigartau, Silviu Biris, Mihai Bisericanu, Marius Manole, Rodica Mandache, Emilia Popescu, Stefan Banica jr, Grupul Sound si Margareta Paslaru. 
           
Pe album, la cererea fanilor a fost inclus si cel mai longeviv slagar al Margaretei Paslaru, inspirat de versurile Anei Blandiana,Lasa-mi toamna pomii verzi si interpretat impreuna cu Emilia Popescu si grupul actorilor Marius Manole, Rodica Mandache, Anca Sigartau, Silviu Biris, Mihai Bisericanu. Exista si un ineditduet – tatal si fiica – Alexandra si Stefan Velniciuc interpretandAlergatori de cursa lunga. In memoria Constantei Buzea exista si o premiera: piesa Si viata merge mai departe pe versurile pe care i le-a oferit interpretei in 1976, cu dedicatie. Aceleiasi autoare apartine si piesa care deschide albumul, interpretata de Maia Morgenstern - Despotici in uimire. A doua melodie cu care este prezenta pe album marea actrita este Nu vreau sa moara florile de mar. Margareta Paslaru marturisea ca a lasat fiecarui actor libertatea de a alege o piesa care ii place, iar Maiei Morgenstern i-au placut doua… Foarte frumoase sunt piesele interpretate de vedetele teatrului de Revista Constantin Tanase – Stela Popescu (Pasarile nu mor niciodata, muzica Margareta Paslaru, text Ovidiu Dumitru) si Alexandru Arsinel (Bunicii mei, muzica si text Margareta Paslaru).

Marea doamna a muzicii usoare romanesti pregateste si un CD (single) in beneficiul victimelor de la Clubul Colectiv, o compozitie proprie inspirata de versurile regretatului Virgil Carianopol Cum sa te las… cand nu mai poti.

Realizator: Oana Georgescu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu