"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

marți, 14 iulie 2015

Margareta Paslaru l-a premiat pe tanarul regizor Dan Iliuta



Sursa: suete.ro/ 14.07.2015

Dan Iliuţă a fost premiat de Margareta Paslaru si felicitat de Irina Margareta Nistor pentru “Tibi”

Dan Iliuţă nu este doar un elev în clasa a XII-a la Colegiul „Gheorghe Lazăr”. El este si regizorul filmului „Tibi” care a fost înscris în secţiunea Short Film Corner a Festivalului de Film de la Cannes. Zilele trecute a avut loc o vizionare la un mall din Bucuresti, unde pustiul a fost aplaudat la scena deschisa. Nu numai el, dar si intreaga echipa care a lucrat fara bani pentru scurt metrajul care pare desprins dintr-un episod al enigmaticului serial “Twin Peaks”.

Tibi, eroul care dă numele scurtmetrajului, este un tânăr al cărui tată a murit, aparent într-un accident. Dar câteva detalii pe care le citeşte într-un bilet trimis de un anonim îl fac pe tanar să pornească în căutarea adevărului. Iar simpla căutare se transformă brusc într-o aventură. Filmările au început în decembrie şi au durat aproape trei luni. Vlad Galer, student la actorie, spune că, în lucrul cu echipa de liceeni, i-a plăcut entuziasmul acestora. Şi Cezara Munteanu, studentă la actorie, afirmă că a fost foarte interesant faptul că nişte puşti de liceu doresc să ajungă la Cannes şi că, astfel, s-a gândit să-i ajute.

„Totul s-a întâmplat undeva prin cafenelele din jurul liceului, mergeam dimineaţa la liceu şi, după-amiaza, mai stăteam câteva ore bune ca să finalizăm povestea, ca să finalizăm scenariul. Nu ştiam dacă să îi mai dau viaţă tatălui său sau nu. Faţă de ce era prima dată – era un film de acţiune mai mult decât dramă – s-a schimbat complet”, spune Dan Iliuţă, regizorul filmului.

La premiera filmului Dan Iliuta, pe care l-am cunoscut vara trecuta, a fost onorat sa le aiba alaturi pe Irina Margareta Nistor, criticul de film care i-a daruit un cadou special si pe Margareta Pislaru, care i-a oferit premiul de originaitate in progres.

“Acum câteva săptămâni, în mijlocul întregii frenezii cu filmul și atenția publicului, am avut șansa neașteptată de a primi un telefon din partea unei persoane cu adevărat memorabile și, în același timp, un artist desăvârșit. Doamna Margareta Paslaru m-a anunțat în acel moment că anul acesta, va urma să îmi acorde Premiul anual al dumneaei pentru „Originalitate în progres”, considerând o alegere potrivită ca fiind premiera filmului nostru, Tibi. Faptul m-a bucurat nespus, însemnând totodată și o responsabilitate imensă pentru viitor. Încă odată, vă mulțumesc pentru încrederea acordată și promit să îmi continui drumul spre o carieră frumoasă cu aceeași recunoștință și bucurie”, a scris tanarul pe contul lui de Facebook.

Ii uram si noi bafta si felicitari. Si la mai multe proiecte de acest fel.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu