Faceți căutări pe acest blog

luni, 9 iulie 2012

Margareta Paslaru sarbatorita de 9 iulie la radio, televiziune si in presa scrisa


Ca in fiecare an, si in 2012, ziua de 9 iulie este legata si  in media de aniversarea Margaretei Paslaru.
Multe publicatii (pe net sau in format tiparit) au rezervat spatii ample sarbatoririi celei pe care compozitorul George Grigoriu a numit-o "Mitul muzicii usoare romanesti".
_________________________________________________________________________________
Sursa: ziaruling.ro / 09.07.2012 - fragmentBenone Sinulescu: O ADOR pe Margareta Paslaru

“Celebra cantareata, alintata in copilarie Paslarita, isi sarbatoreste astazi ziua de nastere. (…)
"Ii transmit toata dragostea mea. Margareta Paslaru este una dintre cantaretele mele preferate. Este un artist absolut magnific, deosebit de pretentios cu ea. Fiecare aparitie a ei este un spectacol. Am colaborat cu ea de foarte multe ori, suntem in relatii foarte bune. O ador pe Margareta Paslaru", a marturisit Nea Beni pentru ziarulring.ro”
________________________________________________________________________________
Sursa: newstimisoara.ro/ 9 iulie 2012 - fragmet
“Pe 9 iulie 1943 s-a născut Margareta Pâslaru. Află care sunt semnificaţiile istorice pentru această zi!
În 1877 s-a desfăşurat prima ediţie a Campionatului de tenis de la Wimbledon. Iar pe 9 iulie 1943 s-a născut cântăreaţa şi actriţa Margareta Pâslaru. 
(...)1943: S-a născut Margareta Pâslaru, interpretă româncă de muzică usoară, populară, actrită de teatru, film, compozitoare, textieră, realizatoare emisiuni TV şi radio.(...)”
________________________________________________________________________________
Sursa: bestmusic.ro/ 09.07.2012/ autor Cosmin I. - fragment
Vedete nascute pe 9 iulie: Margareta Paslaru
"Margareta Paslaru a studiat: pian, balet, pictura, cursul de perfectionare de pe langa Consiliul de Stat pentru Cultura si Arta (C.S.C.A.) Clasa Camelia Dascalescu. - 400 de spectacole cu "Opera de trei parale” de Bertolt Brecht in regia lui Liviu Ciulei, in rolul Polly Peachum avand ca parteneri pe Toma Caragiu, Victor Rebengiuc, Clody Bertola, George Maruta.(…)"
Pe site-ul Best Music, la deschiderea paginei care gazduieste acest articol se poate asculte celebra compozitie a Margaretei Paslaru "Lasa-mi toamna, pomii verzi" (versuri Ana Blandiana).
________________________________________________________________________________
Sursa: ghimpele.ro / 09.07.2012 / autor Andreea Ciolan - fragment
http://www.ghimpele.ro/2012/07/valoare-culturala-margareta-paslaru/
“Pe 9 iulie sărbătorim o personalitate complexă a culturii româneşti. Margareta Pâslaru împlineşte astăzi 69 de ani
(…) Artista este prima solistă de muzicp uşoară căreia îi este decernat la Cannes Trofeul MIDEM în 1969, fiind câştigătoarea Discului de Aur din România în 1968. Din 1983 până în 2006, Margareta Pâslaru şi-a desfăşurat activitatea în America, talentul său artistic, cât şi implicarea acesteia în numeroase campanii umanitare fiind recunoscute şi peste hotare. În anul 2002 a primit premiul de Excelenţă “Women of excellence” din partea SUA.(...)”
_________________________________________________________________________________
Sursa: Libertatea.ro/09.07.2012 - fragment
“(…) Mirabela Dauer, Margareta Pâslaru, Angela Similea şi Daniel Iordăcioaie sunt născuţi în aceeaşi zi. Astfel, ziua de 9 iulie ar putea fi numită „ziua muzicii uşoare româneşti”. La mulţi ani, Mirabela, La mulţi ani, Margareta, La mulţi ani, Angela, La mulţi ani, Daniel!”.

_____________________________________________________________________________________________
Sursa: Click / 09.07.2012 - fragment 
(…) Margareta Pâslaru, 69 de ani. Şi Margareta Pâslaru şi-a sărbătorit, ieri, împlinirea a 69 de ani.
Printre numeroasele hituri precum "Timpul" sau "Diamant fermecat", triumfă "Lasă-mi toamnă pomii verzi!", inspirat de versurile Anei Blandiana.
Şlagărul a fost clasificat drept una dintre cele mai frumoase melodii din ultimii 80 de ani.(…)
_________________________________________________________________________________
Sursa: Puterea.ro / 08.07.2012 – fragment
“(…) De-a lungul Concursului de creatie si Festivalului de muzica usoara romaneasca Mamaia, intre anii 1963-1976 (cu intreruperea festivalului din anii ’66, ’67, ’70 si 77-82), Margaretei Paslaru I s-au incredintat 38 de melodii in numai 8 ani in care a participat”

_________________________________________________________________________________

La Radio, primele felicitari i-au fost adresate de ascultatorii si realizatorii emisiunii “Matinal de weekend” de duminica, 8 iulie. Gabriel Bassarabescu a citit mesajele primate de la ascultatori adaugand urarile sale si ale colegilor din echipa. Din vastul repertoriu al Margaretei, ni s-a oferit “Ce frumos zambeste marea”- muzica Marcel Dragomir, text Angel Grigoriu si Romeo Iorgulescu. Cateva ore mai tarziu, in emisiunea “Muzica verilor tale”, Bogdan Pavlica i-a felicitat pe cei patru artisti aniversati in ziua urmatoare: Margareta Paslaru, Angela Similea, Mirabela Dauer si Daniel Iordachioaie.

Emisiunea “Noptile Radio Romania Actualitati”, difuzata pe 9 iulie intre orele 0,00 – 3,00 a avut o rubrica dedicata celor patru artisti sarbatoriti. Dupa o succinta prezentare a activitatii artistice a fiecaruia, ralizatoarea Irina Hasnas a programat melodii din repertoriile aniversatilor. La ora 2:30 s-au auzit pe post “Inima-i un telefon” - muzica Ion Vasilescu, text N.Constantinescu, N.Vladoiu, “Cine stie” - muzica Horia Moculescu, text Eugen Rotaru si “La fel ca noi” - muzica Marius Teicu, text Mihai Dumbrava.

Cei patru artisti au fost felicitati si in emisiunile “Romania devreme”, “Romania impreuna”, “La minut” si “Obiectiv Romania”, in editiile din 9 iulie.

_________________________________________________________________________________
Un moment special a fost interviul Margaretei Paslaru din emisiunea “Matinal”, urmat de piesa “Cine stie”.
Sursa: Radio Romania Actualitati / 09.07.2012 / autor Anca Baloc
„Le urăm ''La mulţi ani'' tuturor, în mod special, doamnelor Margareta Pâslaru, Angela Similea şi Mirabela Dauer!
Va multumim doamnelor pentru tot ce ne-aţi dăruit!
Ne oprim, însă asupra Margaretei Pâslaru, care a depăşit 50 de ani de cariera muzicală şi al cărei repertoriu cuprinde aproape 700 de melodii. 
Multe dintre acestea au rezistat, amintim titlurile ''Iubire absurdă'', ''Diamant fermecat'', ''Unde eşti?''. 
Aşadar, cum îşi sărbătoreşte Margareta Pâslaru ziua de naştere, aflăm chiar de la artistă, într-un interviu acordat Ancăi Baloc.”

Puteti asculta interviul pe site-ul radio:
_________________________________________________________________________________
La “Stirile diminetii” de la ANTENA 3, unul dintre cele trei subiecte din rubrica “S-a intamplat pe 9 iulie” a fost aniversarea Margaretei Paslaru. Informatia a fost difuzata pe fundalul melodiei “Lasa-mi toamna, pomii verzi” – imagini din ianuarie 1982, Sala Polivalenta, cand marea artista a fost acompaniata de Orchestra Radio condusa de maestrul Sile Dinicu. (http://inregistrari.antena3.ro/view-Stirile_diminetii-37.html)
_______________________________________________________________________________ 

Sursa: ANTENA 1/ 09.07.2012 - fragment
Margareta Paslaru implineste 69 de ani: “Lasa-mi toamna pomii verzi”

“(…) Celebra artista Margareta Paslaru sarbatoreste astazi implinirea a 69 de ani de viata. Marea cantareata are in spate o cariera prodigioasa in care a fost cantareata, compozitoare, textiera,actrita de teatru si film, realizatoare de televiziune si radio.(...)_________________________________________________________________________________


La TVR Internarianal, rubrica "Memoria zilei" din 9 iulie 2012 a prezentat o serie de personalitati ale culturii romanesti: academicianul Alexandru Graur, regizoarea Letitia Popa si artistii Margareta Paslaru, Angela Similea, Mirabela Dauer, Daniel Iordachioaie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.