"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 2 iunie 2012

Agerpres: Cartea "Eu şi Timpul", lansată de Margareta Pâslaru la Bookfest - 02.06.2012






Sursa: AGERPRES / 02.06.2012
http://www.agerpres.ro/media/index.php/cultura/item/126298-Cartea-Eu-si-Timpul-lansata-de-Margareta-Paslaru-la-Bookfest.html

Cartea "Eu şi Timpul", lansată de Margareta Pâslaru la Bookfest
Margareta Pâslaru şi-a lansat sâmbătă un minidocumentar al experienţelor trăite, sub titlul "Eu şi Timpul. Viaţă, vocaţie, viziune", la standul editurii Curtea Veche Publishing de la Târgul Internaţional de Carte Bookfest 2012.
În cartea "Eu şi Timpul. Viaţă, vocaţie, viziune", artista redă cu sensibilitate momente din viaţa şi din cariera sa întregite de intensitatea trăirilor şi determinarea ce au caracterizat-o întotdeauna, toate acestea însoţite de aproape o sută de ilustraţii din arhiva personală a Margaretei Pâslaru, fotografii alb-negru sau color, multe dintre ele prezentate pentru prima dată publicului. 
Titlul cărţii a venit dintr-o "obsesie" a artistei pentru timp, ea amintindu-şi şi de o întâmplare petrecută la nouă ani când a "conştientizat" că "niciodată" nu o să mai serbeze "9 ani la 9 iulie". 
Volumul conţine pe lângă multe povestiri din copilăria artistei, interviuri, fotografii - alb-negru şi color - ale artistei atât din albumul personal cât şi de la diferite acte de caritate la care a participat sau pe care le-a iniţiat, fotografii cu actori celebri precum Omar Sharif, Toma Caragiu, Ion Dichiseanu sau oameni de cultură precum Liviu Ciulei, fotografii de la debutul său şi, nu în ultimul rând, amintiri de pe platourile de filmare. 
Cei care îi vor cumpăra cartea vor găsi, pe ultimele pagini, partituri ale unor melodii precum "Lasă-mi toamnă pomii verzi", "Dacă ai ghici", "Timpul", "Diamantul fermecat". 
"Cartea de faţă închide între paginile ei o carieră şi o viaţă care nu s-au concurat niciodată. S-au împăcat de la bun început. Secretul aparţine numai şi numai artistei", scrie în pagina a patra criticul Magda Mihăilescu 
La finalul lansării, artista a oferit autografe zecilor de fani dornici să o cunoască de aproape. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu