"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

luni, 23 mai 2011

Compozitia Margaretei Paslaru este tema campaniei “Europa, casa noastra”

Sursa: margaretapaslaru.blogspot.com

http://margaretapaslaru.blogspot.com/2011/05/compozitia-margaretei-paslaru-este-tema.html

Compozitia Margaretei Paslaru este tema campaniei “Europa, casa noastra”

Tema "Fii voluntar" a fost cantata de Margareta Paslaru - Ambasador al Anului European al Voluntariatului 2011 in Romania - in cadrul spectacolului dedicat Zilei Europei. Artista, autoarea muzicii si a textului, a urcat pe scena impreuna cu reprezentantii Scolii 45 -Titu Maiorescu din Bucuresti - grupul coral condus de profesoara Gabriela Botan.

Domnul Niculae Idu, Iulia Deutsch, Petre Dumitru, Rosemaria Schwarzinger si Dr.Michael Schwarzinger Ambasadorul Republicii Austria la Bucuresti au felicitat-o pe Margareta Paslaru si pe elevi pentru momentul artistic.

_______________________________________________________________

De la: Grupul de lucru pentru Anul European al Voluntariatului 2011 în România Ref: Calitatea dvs. de Ambasador al Anului European al Voluntariatului 2011 în România

Stimată Doamnă Margareta Pâslaru,

Vă mulţumim că aţi acceptat calitatea de Ambasador al Anului European al Voluntariatului în România! Suntem siguri că împreună vom reuşi să aducem mesajul acestui an mai aproape de cât mai mulţi români! Pentru promovarea sprijinului dvs. pe pagina web a AEV 2011, vă invităm să ne transmiteţi cât mai curând următoarele: o fotografie o descriere a activităţilor dvs. de voluntariat un citat adresat voluntarilor din România şi/sau celor care doresc să devină voluntari Vă mulţumim!

Cu consideraţie,

Carmen Marcu

Membru al Grupului de lucru AEV 2011

_______________________________________________________________

Sursa: Adevarul / 22.05.2011/ autor Silviu Bruma

http://www.adevarul.ro/actualitate/Ziua_Europei-serbata_la_Mall_0_485351788.html

Ziua Europei, serbată la Mall

Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Niculae Idu, ambasadorii Austriei şi Spaniei la Bucureşti, precum şi Mircea Vasilescu, redactor-şef la „Dilema Veche“, au dat startul, ieri, la Băneasa Shopping City, unui spectacol special dedicat Zilei Europei.

(…) Mai târziu, studenţii de la Teatru au oferit un show pe cinste cu ritmuri de bit-box şi hip-hop. Printre invitaţi s-a aflat şi Margareta Pâslaru, care a rostit un discurs despre Europa. (…)

_______________________________________________________________

Sursa: euractiv.ro / 22 mai 2011 / autor Ionut Baias

http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles|displayArticle/articleID_22934/22-mai-Evenimentele-dedicate-Zilei-Europei.html

22 mai - Evenimentele dedicate Zilei Europei

Manifestarile prilejuite de celebrarea Zilei Europei au continuat pe tot parcursul zilei cu un spectacol inedit oferit de artisti consacrati precum Margareta Paslaru, Adi Manolovici si Academia de Rock, Klasikvm Ensemble,Truverii, dar si de tineri care se pregatesc pentru o cariera artistica din cadrul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografie, UNARTE, Liceului de coregrafie “Floria Capsali”, Liceului de muzica “Dinu Lipatti”, Liceului “Spiru Haret”, Liceului de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”, Liceului “Iulia Hasdeu”, Liceului “George Enescu”, Colegiului “George Cosbuc”, Scolii pentru deficienti de vedere si Scolii cu clasele I-VIII nr. 45 “Titu Maiorescu”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu