"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

luni, 14 martie 2011

Margareta Paslaru participa la campania "Artisti pentru Artisti"

Sursa: Jurnalul National / 11.03.2011/ autor Anca Nicoleanu

http://www.jurnalul.ro/timp-liber/arte/artistii-pentru-artisti-571288.html

Spectacolul „Desculţ în parc”, de Neil Simon, cu Ştefan Bănică, Oana Ioachim, George Mihăiţă, Ileana Cer­nat şi Bogdan Tudor în dis­tri­buţie, se va juca luni, 28 martie, ora 19:30, la Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti, în cadrul Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti”. Campania este organizată de UNITER împreună cu teatrele din ţară, cu scopul strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu pro­bleme de sănătate. Sumele obţinute din vânzarea de bilete se donează în Fondul de Solidaritate Teatrală. (…)


_____________________________________________________________________________________________________



Sursa: The Epoch Times/10.03.2011/ http://www.epochtimes-romania.com/articles/2011/03/article_104320.html

http://www.amosnews.ro/Campania_Nationala_Artistii_pentru_artisti_-29-65412

Initiata si organizata din anul 2002, Campania Nationala „Artistii pentru artisti” este un stimulator al solidaritatii de breasla, un resort financiar pentru artistii varstnici cu probleme de sanatate si un semnal pentru public si autoritati in legatura cu situatia acestora si demnitatea lor.

(…) În fiecare an aproape toate instituţiile teatrale din România participă la Campanie prin programarea unui spectacol din repertoriul propriu în preajma zilei de 27 martie, Ziua Mondială a Teatrului.

(…) Artistii care au facut donatii financiare in contul Campaniei sunt: Ion Caramitru, Victor Rebengiuc, Irina Petrescu, Dragos Buhagiar, Margareta Paslaru.

Partenerii constanţi ai Campaniei sunt Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi Fundaţia Raţiu din Marea Britanie.


_____________________________________________________________________________________________________


Sursa: prwavw.ro/ 18.11.2010

http://www.prwave.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=23858&Itemid=1


Margareta Paslaru: CD de autor "50 de ani de la primul disc" - „Lasa-mi, toamna pomii verzi”, in prezenta poetei Ana Blandiana

(...) Margareta Pâslaru lansează CD-ul de autor "50 de ani de la primul disc" - „Lasă-mi, toamnă pomii verzi”! Evenimentul, desfăşurat ca un minunat exerciţiu al maturităţii artistei va avea loc în prezenţa fanilor, în data de sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 13:30, la Târgul de Carte Gaudeamus (standul casei de discuri ELECTRECORD , nr.9, parter) . Margareta Pâslaru, generoasă cum o ştim, a hotărât să cedeze drepturile de autor în beneficiul UNITER – campaniei «Artişti pentru Artişti» ”. La lansare participă şi poeta Ana Blandiana. (...)


_____________________________________________________________________________________________________



Magazinul Muzica - 24 noiembrie 2010, doamna Aura Corbeanu, reprezentanta UNITER: “Vreau sa va spun ca avem placerea de a derula impreuna un proiect de sprijin al artistilor aflati in dificultate; este un proiect al UNITER numit „Artisti pentru Artisti”, proiect care este asumat de doamna Margareta Paslaru cu mare drag. De doi ani de zile incercam impreuna sa gasim cele mai bune solutii pentru a fi alaturi de cei care au nevoie de ajutorul nostru. Vreau sa va multumesc in numele domnului Caramitru, in nunele intregii Uniuni si in numele, evident, al celor care asteapta ajutorul nostru.”




_____________________________________________________________________________________________________




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu