"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

joi, 18 noiembrie 2010

Presa anunta lansarea CD-ului de autor "Lasa-mi toamna, pomii verzi"

Aniversarea a 50 de ani de la primul disc inregistrat de Margareta Paslaru si lansarea CD-ului de autor "Lasa-mi toamna, pomii verzi" a fost anuntata in presa chiar de la sfarsitul lunii octombrie 2010.

Top Romanesc, 30.10.2010 – Margareta Paslaru – 50 de ani de la primul disc

Fanii îndrăgitei cântăreţe Margareta Pâslaru vor trăi noi bucurii sufleteşti în luna noiembrie. Cunoscuta şi îndrăgita cântăreaţă va lansa, sâmbătă, 20 noiembrie, în cadrul Târgului Gadeamus (Romexpo), la standul nr.9 al casei de producţie Electrecord, de la ora 13.30, albumul de autor “Lasă-mi toamnă pomii verzi”. Prin acest eveniment vor fi fi marcaţi aşa cum se cuvine cei 50 de ani de la primul disc Electrecord. În tot acest timp, Margareta Pâslaru a înregistrat sute de melodii încredinţate de 65 de compozitori, unii scriind special pentru glasul său. De data aceasta, interpreta-compozitoare şi textieră, care a apelat şi la versurile unor poeţi consacraţi, vă prezintă o parte din creaţiile sale.

Aşadar, CD-ul de autor “Lasă-mi toamna pomii verzi” va fi lansat, sâmbătă, 20 Noiembrie, ora 13:30, standul Nr 9 Electrecord, la parter – în cadrul Targului de carte Gaudeamus, la Romexpo.

Discul cuprinde 24 de compoziţii printre care îndrăgitele “Timpul”, “Diamant fermecat”, ”Daca ai ghici”, “Romanţa soarelui” (vagabondul zilei) “Bunicii mei”, “Păsările nu mor niciodată”, “Flăcări”, “Pasiunea”, “Alergători de cursă lungă”, sau rugăciunea “Tatăl nostru”, cărora li se alătură potpuriul creaţiilor timpurii (alte 12 piese - “A nimănui sunt”, “Ceasul vrăjitor”, “Dragoste flămândă”, “Soldăţelul”, “Toate, toate, trec”, “Turneul”, etc)

Discul se deschide cu noile creaţii: “Era o fântână”, inspirată de simbolicele versuri ale Elenei Farago. “Tigara”-remix, “Iubindu-te” şi “Fericirea mult visata” clasată prin vot naţional pe locul II la Top Românesc, Aprilie 2010.

Un lucru important! Continuând seria gesturilor caritabile cu care a obişnuit publicul român, Margareta Pâslaru va direcţiona drepturile de autor ce i se cuvin către campania “Artişti pentru Artişti” la UNITER.

Echipa Top Românesc, 30 octombrie 2010

_______________________________________________________

Top Romanesc 19.11.2010: Reminder: Margareta Pâslaru lansează un album de autor!

Sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora ora 13.30, la standul nr.9 Electrecord, la parter, în ca­drul târgului Gaudeamus, la Romexpo, Margareta Pâslaru va lansa albumul de autor “Lasă-mi toamnă, pomii verzi”. Noul material discografic marchează 50 ani de la primul disc lansat de îndrăgita cântăreaţă la Electrecord. Într-un interviu pe care Margareta Pâslaru l-a acordat publicaţiei “Jurnalul Naţional”, artista povesteşte despre un posibil concert aniversar pe care îl pregăteşte pentru 2011 sau despre gestul nobil în care se va transforma acest nou album. “Drepturile de autor vor fi di­recţionate către campania “Artişti pentru Artişti” a UNITER. Este un gest de solidaritate prin care particip alături de alţi artişti, la campania menţionată. Cred că fiecare contribuie în felul său, chiar dacă nu cunoaşte o persoană sau o situaţie anume”, a declarat Margareta Pâslaru publicaţiei în cauză. Mai multe puteţi citi în interviul acordat aici.

Echipa Top Românesc, 19 noiembrie 2010


_______________________________________________________

Cronica Romana 17.11.2010/ Margareta Paslaru, 50 de ani de la primul disc Margareta Paslaru marcheaza “50 de ani de la primul disc - «Lasa-mi, toamna pomii verzi»”, cu lansarea unui CD de autor matur, sambata, 20 noiembrie, de la ora 13.30, la Targul de Carte Gaudeamus, standul casei de discuri Electrecord. Albumul se deschide cu o compozitie recenta, “Era o fantana”, pe versurile Elenei Farago, printre cele 25 de piese noua fiind pe versurile ei. “Imaginatia ma duce de la o fantana la alta, de la metafora poetei Farago – «apa vietii, salcie si calda si rea»- pana la dorinta Mariei Tanase de a sapa o fantana cu apa rece, pentru drumetii insetati. Doua viziuni diferite, dar fascinante pentru mine”, spune artista multivalenta (cantareata, poeta, actrita de teatru-film) despre melodia nr.1 de pe noul album. Dupa ce a fost descoperita de George Grigoriu, care i-a dat primul ei succes “Chemarea marii”, Margareta Paslaru a inspirat 63 de compozitori sa scrie pentru ea, adaugand in repertoriu slagare internationale, “Trandafirii tai”, “Bui, bui” “In gradina bucuriilor”, “Harap Alb” si aproape 700 de inregistrari, unele nedifuzate pana azi. CD-ul de autor “Lasa-mi, toamna pomii verzi” - va avea loc saptamana viitoare, miercuri 24 noiembrie la magazinul Muzica. Margareta Paslaru a hotarat sa cedeze drepturile de autor in beneficiul UNITER, campaniei «Artisti pentru Artisti» ”.

_______________________________________________________

PRwave /18.11.2010

121.ro / 18.11.2010

Stiri.rol.ro/ 18.11.2010 - Margareta Paslaru: CD de autor "50 de ani de la primul disc"

Margareta Paslaru lanseaza CD-ul de autor "50 de ani de la primul disc" - „Lasa-mi, toamna pomii verzi”! Evenimentul, desfasurat ca un minunat exercitiu al maturitatii artistei va avea loc in prezenta fanilor, in data de sambata, 20 noiembrie, de la ora 13:30, la Targul de Carte Gaudeamus (standul casei de discuri ELECTRECORD , nr.9, parter) . Margareta Paslaru, generoasa cum o stim, a hotarat sa cedeze drepturile de autor in beneficiul UNITER – campaniei «Artisti pentru Artisti» ”. La lansare participa si poeta Ana Blandiana.

Recenta compozitie "Era o fantana" va deschide CD-ul de autor "50 de ani de la primul disc". "Versurile Elenei Farago m-au obsedat o vreme, iar muzica am definitivat-o recent, in plina maturitate atunci cand roadele vietii se coc”, spune Margareta Paslaru despre piesa care cu siguranta va ajunge pe buzele tuturor.

“Imaginatia ma duce de la o fantana la alta, de la metafora poetei Farago – « apa vietii, salcie si calda si rea »- pana la dorinta Mariei Tanase de a sapa o fantana cu apa rece, pentru drumetii insetati. Doua viziuni diferite, dar fascinante pentru mine”.

Margareta Paslaru a inceput sa compuna cantece, acompaniindu-se la pian, inca din anii 60. Colaborarea cu aceeasi casa de productie ii aduce acum, la jumatate de veac de la prima inregistrare de disc la Electrecord, albumul in care prezinta tuturor iubitorilor muzicii ei cateva din piesele nascute din har si daruire.

George Grigoriu spunea despre Margareta ca este „un mit al muzicii usoare romanesti”. Compozitorul o aude si compune special pentru solista "Chemarea Marii" (cunoscut si sub numele "Şi-n apa marii"), care devine primul ei mare slagar romanesc. Este prima inregistrare la Radio Bucuresti. Tot "Chemarea marii" marcheaza si debutul discografic al Margaretei, batand toate recordurile de vanzare in anii'60.

Margareta lanseaza slagar dupa slagar, inspirand 63 de compozitori sa scrie pentru ea. Astfel, isi creeaza un repertoriu vast, caruia i se adauga slagare internationale, "Trandafirii tai", "Bui, bui" "In gradina bucuriilor", "Harap Alb" si aproape 700 de inregistrari, unele nedifuzate nici in ziua de azi. Margareta Paslaru evolueaza cu aplomb ca actrita in teatru si film, abordeaza folclor, pana cand incepe sa compuna cu originalitate muzica si text.

Printre numeroasele-i hituri componistice „Timpul”, „Daca ai ghici”, „Diamant fermecat”, triumfa "Lasa-mi toamna pomii verzi", inspirata de versurile Anei Blandiana. Acest slagar solicitat de admiratori ani la rand, difuzat la radio si imprimat pe CD-uri primeste votul publicului in "Top 80" Radio Romania Actualitati, ca fiind una dintre cele mai frumoase melodii din ultimii 80 de ani. Dar si alte piese compuse de Margareta Paslaru primesc distinctii deosebite , cum ar „Daca ai ghici” , devenita melodia anului 1974 sau „Fericirea mult visata” care ajunge pe locul II Top romanesc in aprilie 2010, acestora doua semnandu-le si textele.

A doua sesiune de autografe prilejuita de aniversarea "50 de ani de la primul disc"

CD-ul de autor "Lasa-mi, toamna pomii verzi" - va avea loc miercuri, 24 noiembrie, de la ora 13:30, la magazinul renovat MUZICA din Calea Victoriei. Lansarea primei culegeri tiparite a unor compozitii proprii va avea loc concomitent.

Piesele de pe CD-ul de autor "50 de ani de la primul disc" sunt:

1- Era o fantana - Versuri: Elena Farago

2- Tigara - text: Margareta Paslaru

3- Fericirea mult visata - text: Margareta Paslaru (locul II Top romanesc, aprilie 2010)

4- Iubindu-te - Versuri: Mariana Dumitrescu

5- Spune tu care stii atat de multe - text: Margareta Paslaru

6- Alergatori de cursa lunga -text: Margareta Paslaru

7- Ce bine-ar fi - text: Margareta Paslaru

8- Lasa-mi, toamna, pomii verzi - Versuri: Ana Blandiana

9- Timpul - text: Margareta Paslaru – prins in teletop TVR

10- Daca ai ghici - text: Margareta Paslaru (melodia anului 1974)

11- Nu vreau sa moara florile de mar - Versuri: Agatha Grigorescu Bacovia

12- Tare-am fost: - Versuri: Virgil Carianopol

13- Diamant fermecat - text: E Rotaru - Vot national, premiul de popularitate "Şlagare in devenire"

14- NU ! - Versuri: Virgil Carianopol

15- Eu si Timpul- Versuri: Virgil Carianopol

16- Pasarile nu mor niciodata - text: O. Dumitru (in spectacolul „De ce nu cade soarele?” de Alexandru Stark)

17- Bunicii mei - text: Margareta Paslaru - Gala Crucii Rosii

18- Romanta soarelui (Vagabondul zilei) Versuri: Ion Minulescu

19- Ghimpii - Versuri: Lucian Blaga

20- Mai bine soarta lui Sisif - Versuri: Ion Horea

21- Pasiunea - text: Margareta Paslaru

22- Potpuriul creatiilor timpurii

23- Flacari - Versuri: Virgil Carianopol

24- Am cantat - Versuri: Virgil Carianopol

25- Tatal nostru - rugaciune

Coperta CD-ului de autor este semnata de Lucian Nastase

_______________________________________________________

www.Einformatii.ro / 19.11.2010 - Margareta Paslaru - 50 de ani de la primul disc

"Cu prilejul aniversarii unei jumatati de veac pe discuri Electrecord lansam primul CD - de autor "Lasa-mi, toamna pomii verzi". Voi indruma drepturile de autor ce mi se cuvin catre campania "Artisti pentru Artisti" - UNITER. Ne onoreaza cu prezenta, marea poeta Ana Blandana, autoarea versurilor "Lasa-mi toamna pomii verzi" care m-au inspirat ... Ascultand confesiuni muzicale veti descoperi, o alta Margareta", spune Margareta Paslaru. Dupa sarbatorirea din cadrul targului Gaudeamus din 20 noiembrie, va avea loc si lansarea primei culegeri tiparite, voce-pian, ale unor compozitii proprii incluse pe CD-ul de autor, editie publicata de Editura Universitatii Nationale de Muzica. Sesiunea de autografe pe noul CD de autor "Lasa-mi toamna pomii verzi" va fi precedata de prezentarea Prof.Univ.Dr. Mihail Cosma, miercuri 24 noiembrie, la ora 13.30, la magazinul renovat MUZICA din Calea Victoriei.

_______________________________________________________

Infoportal 18.11.2010

Radio Intens Romania 20.11.2010

NewsPad 19.11.2010

Evenimentul zilei 19 noiembrie 2010 / Alis Lupu: Margareta Pâslaru lansează "50 de ani de la primul disc"

Margareta Pâslaru lansează mâine, la Târgul de Carte Gaudeamus (standul casei de discuri Electrecord), de la ora 13.30, CD-ul de autor "50 de ani de la primul disc"- "Lasă-mi, toamnă, pomii verzi". Printre invitaţii la această lansare se numără poeta Ana Blandiana.

Piesa care deschide albumul se numeşte "Era o fântână". "Versurile Elenei Farago m-au obsedat o vreme, iar muzica am definitivat-o recent, în plină maturitate, atunci când roadele vieţii se coc. Imaginaţia mă duce de la o fântână la alta, de la metafora poetei Farago – « apa vieţii, sălcie şi caldă şi rea »- până la dorinţa Mariei Tănase de a săpa o fântână cu apa rece, pentru drumeţii însetaţi. Două viziuni diferite, dar fascinante pentru mine", a declarat Margareta Pâslaru.

Artista a început să compună cântece încă din anul 1960. Primul ei şlagăr poartă numele "Chemarea Mării", piesă ce marchează şi debutul discografic al artistei. A realizat peste 700 de înregistrări, unele dintre ele nedifuzate nici până în ziua de azi, şi a inspirat 63 de compozitori să scrie pentru ea. Printre slagărele care au consacrat-o se numără "Trandafirii tăi", "Bui, bui", "În grădina bucuriilor", "Harap Alb", "Dacă ai ghici" şi "Fericirea mult visată".

În paralel cu cariera de cântăreaţă, Pâslaru a evoluat şi ca actriţă de teatru şi film.

Pentru cei care nu au posibilitatea să ajungă la evenimentul de mâine, organizatorii propun o a doua sesiune de autografe, ce va avea loc miercuri, 24 noiembrie, de la ora 13:30, la magazinul renovat MUZICA, din Calea Victoriei.

_______________________________________________________

Ziarul Ring / 16.11.2010

Telegraf / 17.11.2010

Stil feminin / 17.11.2010

Feminis / 18.11.2010

Musicmix.ro / 18.11.2010

Romantic FM /20.11.2010

MARGARETA PASLARU, 50 DE ANI DE LA PRIMUL DISC

Cantareata Margareta Paslaru a lansat la Targul de Carte Gaudeamus, discul de autor "50 de ani de la primul disc", informeaza Mediafax.

Incasarile din drepturi de autor vor fi cedate in beneficiul campaniei UNITER "Artisti pentru Artisti". Recenta compozitie "Era o fantana", dupa o poezie a Elenei Farago, deschide CD-ul care prezinta tuturor iubitorilor muzicii artistei cateva dintre piesele sale.

Margareta Paslaru a inceput sa compuna cantece, acompaniindu-se la pian, inca din anii '60. Compozitorul George Grigoriu spunea despre Margareta ca este "un mit al muzicii usoare romanesti".

Dupa ce a auzit-o, Grigoriu a compus special pentru solista "Chemarea marii" (cunoscut si sub numele "Si-n apa marii"), care a devenit primul ei mare slagar romanesc.

A fost si prima inregistrare la Radio Bucuresti. Tot "Chemarea marii" marcheaza si debutul discografic al Margaretei, batand toate recordurile de vanzare in anii '60.

Repertoriul artistei contine si preluari dupa slagare internationale - "Trandafirii tai", "Bui, bui" "In gradina bucuriilor", "Harap Alb" - si aproape 700 de inregistrari, unele nedifuzate nici in ziua de azi.

Printre hiturile Margaretei Paslaru se mai numara "Timpul", "Daca ai ghici" si "Lasa-mi toamna pomii verzi", inspirata de versurile Anei Blandiana.

Margareta Paslaru s-a nascut pe 9 iunie 1943, la Bucuresti. A debutat la 15 ani, la o emisiune a Televiziunii Romane. Dupa ce a cunoscut un mare succes in Romania, a decis sa plece in Statele Unite, in 1983. Dupa Revolutie, ea s-a intors de mai multe ori in Romania. Este cunoscuta si ca actrita din celebra serie "Veronica".

_______________________________

Best Music/ 23 Noiembrie 2010 - Autor: Adelina Dobrin : Margareta Paslaru, 50 de ani de la primul disc

Margareta Paslaru a lansat recent CD-ul de autor `50 de ani de la primul disc – Lasa-mi, toamna, pomii verzi` la Targul de Carte Gaudeamus.

Piesa care deschide albumul se numeste "Era o fantana".

`Versurile Elenei Farago m-au obsedat o vreme, iar muzica am definitivat-o recent, in plina maturitate, atunci cand roadele vietii se coc. Imaginatia ma duce de la o fantana la alta, de la metafora poetei Farago – apa vietii, salcie si calda si rea - pana la dorinta Mariei Tanase de a sapa o fantana cu apa rece, pentru drumetii insetati. Doua viziuni diferite, dar fascinante pentru mine`, a declarat Margareta Paslaru.

Artista a inceput sa compuna cantece inca din anul 1960.

Primul ei slagar poarta numele "Chemarea Marii", piesa ce marcheaza si debutul discografic al artistei.

A realizat peste 700 de inregistrari, unele dintre ele nedifuzate nici pana in ziua de azi, si a inspirat 63 de compozitori sa scrie pentru ea.

Printre slagarele care au consacrat-o se numara "Trandafirii tai", "Bui, bui", "In gradina bucuriilor", "Harap Alb", "Daca ai ghici" si "Fericirea mult visata".

In paralel cu cariera de cantareata, Paslaru a evoluat si ca actrita de teatru si film.

Cei care o admira pe Margareta Paslaru sunt asteptati la o sesiune de autografe ce va avea loc maine, 24 noiembrie, de la ora 13.30, la magazinul renovat MUZICA din Calea Victoriei.

sursa: evz.ro

______________________________________________________

Sursa: Top Romanesc 19.11.2010

Reminder: Margareta Pâslaru lansează un album de autor!

November 19, 2010

Sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora ora 13.30, la standul nr.9 Electrecord, la parter, în ca­drul târgului Gaudeamus, la Romexpo, Margareta Pâslaru va lansa albumul de autor “Lasă-mi toamnă, pomii verzi”. Noul material discografic marchează 50 ani de la primul disc lansat de îndrăgita cântăreaţă la Electrecord. Într-un interviu pe care Margareta Pâslaru l-a acordat publicaţiei “Jurnalul Naţional”, artista povesteşte despre un posibil concert aniversar pe care îl pregăteşte pentru 2011 sau despre gestul nobil în care se va transforma acest nou album. “Drepturile de autor vor fi di­recţionate către campania “Artişti pentru Artişti” a UNITER. Este un gest de solidaritate prin care particip alături de alţi artişti, la campania menţionată. Cred că fiecare contribuie în felul său, chiar dacă nu cunoaşte o persoană sau o situaţie anume”, a declarat Margareta Pâslaru publicaţiei în cauză. Mai multe puteţi citi în interviul acordat aici.

Echipa Top Românesc, 19 noiembrie 2010

http://www.evz.ro/detalii/stiri/margareta-paslaru-lanseaza-50-de-ani-de-la-primul-disc-913004.html

http://www.sensotv.ro/lifestyle/Evenimente-1454/margareta-paslaru-50-de-ani-de-la-primul-disc#/0

http://www.topromanesc.ro/?p=13385

http://www.bestmusic.ro/stiri/Margareta-Paslaru-50-de-ani-de-la-primul-disc+92024.html

http://www.bestmusic.ro/stiri/Margareta-Paslaru-50-de-ani-de-la-primul-disc+92024.html

http://stiri.rol.ro/margareta-paslaru-cd-de-autor-50-de-ani-de-la-primul-disc-666058.html

http://www.stilfeminin.ro/Stiri-mondene/Margareta-Paslaru-lanseaza-CD-ul-50-de-ani-de-la-primul.html

http://www.ziarulring.ro/stiri/22096/margareta-paslaru-lanseaza-50-de-ani-de-la-primul-disc

http://www.telegrafonline.ro/1289944800/articol/143138/margareta_paslaru_822250_de_ani_de_la_primul_disc.html

http://www.feminis.ro/divertisment/culture-club/margareta-paslaru-lanseaza-cd-ul-50-de-ani-de-la-primul-disc-14208

http://www.rssmonster.ro/Margareta-Paslaru-lanseaza-50-de-ani-de-la-primul-disc

http://musicmix.rol.ro/Stiri/Margareta-Paslaru-CD-de-autor-50-de-ani-de-la-primul-disc.htm

http://www.newspad.ro/Margareta-Paslaru-lanseaza-50-de-ani-de-la-primul-disc,355666.html

http://www.einformatii.ro/stire/magazin/8/20152/margareta-paslaru--50-de-ani-de-la-primul-disc/0/

http://www.121.ro/muzica/stiri_margareta-paslaru-lanseaza-cd-ul-de-autor--50-de-ani-de-la-primul-disc----lasa-mi-toamna-pomii-verzi.html

http://www.prwave.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=23858&Itemid=77

http://www.radiointens.ro/stiri-intens/margareta-paslaru-lanseaza-50-de-ani-de-la-primul-disc.html

http://www.cronicaromana.ro/index.php?art=110395

http://www.infoportal.ro/articol~din-monden~info-2072528~margareta-paslaru-lanseaza-cd-ul-50-de-ani-de-la-primul-disc~din-monden.html?utm_medium=link&utm_source=rss_infoportal&utm_content=rss_monden&utm_campaign=rss

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu