"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

luni, 29 noiembrie 2010

Diploma de Excelenta Artistica Top Romanesc_ Radio Romania

Margareta Paslaru alaturi de prof. univ. dr. Mihai Cosma, Aura Corbeanu (UNITER) si Stefan Gheorghiu (CREDIDAM)
Click video: http://www.youtube.com/watch?v=HlTKTQVHw_I Margareta Paslaru, Titus Andrei, Mihai Cosma, a doua lansare 'Lasa-mi toamna, pomii verzi' Click video: http://www.youtube.com/watch?v=6HouLUVwUxU Margareta Paslaru, Aura Corbeanu, Florin Silviu Ursulescu, Stefan Gheorghiu

Diploma de Excelenta pentru … Margareta Paslaru

Sursa: Top romanesc 24 noiembrie 2010; autor Echipa Top Romanesc

Margareta Pâslaru a primit miercuri, 24 noiembrie, o diplomă de excelenţă din partea echipei Top Românesc pentru colaborarea excelentă de care a dat dovadă artista de-a lungul existenţei emisiunii şi siteului. Distincţia vine ca urmare a premiului onorific acordat la ediţia de octombrie a celui mai longeviv clasament de muzică românească. Cel care i-a înmânat diploma a fost chiar Titus Andrei, care a participat în calitate de invitat la evenimentul de lansare al albumului de autor intitulat “Lasă-mi toamnă pomii verzi” pe care îndrăgita cântăreaţă l-a realizat împreună cu Electrecord după 50 ani de la primul disc produs împreună cu aceeaşi casă de producţie. După evenimentul de lansare de sâmbătă, miercuri, fanii artistei au avut încă un prilej de întâlnire şi bucurie sufletească cu idolul lor.

Piesa “Era o fântână” compusă şi interpretată de Margareta Pâslaru, propusă printre celelalte propuneri ale lunii octombrie, a fost onorată de către Titus Andrei şi echipa Top Românesc cu PREMIUL DE EXCELENŢĂ ARTISTICĂ datorită celor 50 de ani de la primul disc lansat de marea noastră interpretă, Margareta Pâslaru. (...)

Echipa Top Românesc, 24 noiembrie 2010

______________________________________________________________

Titus Andrei, Titus Munteanu si Florin Silviu Ursulescu la sarbatorirea Margaretei Paslaru

Sarbatoare pentru Margareta Paslaru la Magazinul Muzica

Sursa: Top Romanesc 25 noiembrie 2010; autor Svetlana Sabau

Margareta Pâslaru a avut parte, miercuri, 24 noiembrie de încă un eveniment cu totul deosebit la care au luat parte fani şi artişti, care au dorit s-o felicite pe draga noastră interpretă pentru cei 50 ani de la primul disc. Prietena noastră Svetlana Sabău prezentă la eveniment ni l-a ilustrat în cuvinte şi fotografii pentru a putea fi părtaşi şi noi cei care n-am reuşit să ajungem. Mulţumim, Svetlana!

După lansarea oficială de la târgul Gaudeamus, unde artista a primit Trofeul Electrecord, iată că Titus Andrei – reprezenând Radio Romania Actualităţi, i-a oferit artistei “Diploma de Excelenţă artistică” din partea echipei Top Românesc pentru colaborarea sa deosebită cu membrii echipei, adăugând, “Margareta are un loc istoric în muzica noastră uşoară”. O parte din elita muzicii uşoare a fost prezentă la magazinul Muzica pentru a o felicita pe Margareta al cărei glas unic a fost remarcat de Sanda Faur şi de compozitorul Doru Popovici: “Margareta Pâslaru ştie să dea naştere şi unui climat de suavă poezie, asociat unui timbru cu rezonanţe de violoncel, precum şi unui joc de scenă sugestiv, toate la un loc identificându-se cu omenescul muzicii strălucind în curcubeu…”. Impresionantă a fost alocuţiunea profesorului universitar doctor Mihai Cosma (foto jos) care a prezentat prima culegere tipărită voce şi pian – o parte din creaţiile Margaretei Pâslaru – caiet dăruit tinerilor care doresc să-şi extindă repertoriul. La acest mare eveniment au mai fost prezenţi Cornelia Andreescu, directoarea Casei de Discuri Electrecord, care i-a oferit sărbatoritei o Diplomă de Excelenţă pentru fidelitatea faţă de Electrecord, Mihaela Geoană, preşedinta Crucii Rosii, Ştefan Gheorghiu din partea CREDIDAM, Aura Corbeanu, reprezentanta UNITER (foto jos), Titus Munteanu, Elise Stan, Rodica Mandache, Loredana Groza, Daniel Iordachioaie împreună cu soţia, Lucia Popescu Moraru, Florin Silviu Ursulescu, prof. Adriana Codreanu însoţită de copii din grupul Allegretto, Natalia Guberna.

Margareta Paslaru alaturi de Loredana, Daniel Iordachioaie, Natalia Guberna si publicul care o iubeste

Cu o oră înainte de momentul anunţat, în magazin se adunaseră deja fani ai marei noastre artiste, nelipsind nici de data asta admiratori din provincie. Fiecare a ocupat câte un loc strategic, să-şi poată vedea cât mai bine idolul. La mare căutare a fost scara de acces către etaj. Cei mai norocoşi au putut urmări de acolo întregul eveniment. Margareta Pâslaru, modestă şi prietenoasă cum o ştim, şi-a întâmpinat oaspeţii veniţi să-i fie alături la acest moment de sărbătoare. Sărbătoare cu-adevărat pentru că, aşa cum a spus în cuvântul de mulţumire “o singură dată în viaţă putem serba 50 de ani”. Şi nu sunt 50 de ani de viaţă ci sunt 50 de ani de la primul disc!

Dintre televiziunile prezente, TVR Cultural a transmis un reuşit montaj, iar joi, 25 noiembrie, la emisiunea doamnei Carmen Movileanu, pe TVR 3 - ora 16, va fi transmis un reportaj despre acest mare eveniment.

Autor: Svetlana Sabău, 25 noiembrie 2010


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu