"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 11 septembrie 2010

Umanitarism - pana la 31.12.2010

Motto :
"Daruirea de sine deschide poarta fericirii"
Margareta Paslaru

_____________________________________________________


FERICIREA MULT VISATAmuzica, text Margareta Paslaru





___________________________________________________________

Sursa: amosnews.ro / 22.12.2010
Sursa: stiridebine.ro / 23.12.2010; autor Florentina Ionescu
In preajma Sarbatorilor de Iarna, 19.444 de familii nevoiase si persoane aflate in dificultate vor primi pachete cu alimente de baza si tichete sociale in valoare de 50 lei fiecare, cu sprijinul oferit de Societatea Nationala de Crucea Rosie din Romania.
Astfel, in perioada 21 – 30 decembrie, zeci de familii din Bucuresti vor primi pachete cu alimente in greutate de 12 kilograme, care contin ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau de peste, conserve de legume si alte produse alimentare greu perisabile.
Ajutorarea familiilor nevoiase cu alimente de baza este posibila datorita generozitatii populatiei care a raspuns pozitiv la apelul lansat de Crucea Rosie Romana, acela de a dona alimente de baza in containerele Bancii de Alimente din magazinele partenere“, se arata intr-un comunicat remis StirideBine.ro.
(…) Mihaela Geoana, presedinte Crucea Rosie Romana, si Margareta Paslaru, voluntar de onoare al Crucii Rosii, vor inmana personal pachetele de alimente. (…)

_____________________________________________________

UNICEF si SRR lanseaza Campania Copiii Invizibili
Bucuresti, 15 decembrie 2010 / autor Codruta Hedesiu - Coordonator Relatii Externe si Presa UNICEF Romania

UNICEF, cu sprijinul Societatii Romane de Radiodifuziune, desfasoara, in perioada 15-23 decembrie 2010, Campania Copiii Invizibili. Scopul acestei campanii este de a atrage fonduri care sa ajute cat mai multi copii sa devina vizibili: sa aiba certificate de nastere, sa stie cand isi serbeaza ziua de nastere, sa fie inscrisi la medicul de familie, sa existe ca persoana si sa fie valorizat de societate.

(...) Andreea Marin Banica si Gica Hagi - Ambasadori ai Bunavointei pentru UNICEF Romania, Margareta Paslaru, Florin Piersic, Corina Chiriac, Sofia Vicoveanca, Stela Popescu, si Maria Dragomiroiu sprijina Campania Copiii Invizibili. Timp de sase zile, in intervalul 15-22 decembrie 2010, aceste personalitati vor indemna ascultatorii, prin intermediul spoturilor radio si interventiilor live, sa vina in ajutorul copiilor invizibili trimitand un SMS la numarul de telefon 848. Pe 23 decembrie 2010, toate personalitatile implicate in campanie se vor reuni pentru dublarea numarului de SMS-uri primite toata saptamana. (...)


_____________________________________________________

Sursa: Cotidianul.ro - Duminica, 31 Octombtie 2010 (fragment)
Balul de Halloween a adunat peste 500.000 euro
(...)Celebrul actor, câştigător al unui premiu Oscar pentru rolul din "Leaving Las Vegas/ Părăsind Las Vegas" (1995), a devenit conştient de nedreptăţile sociale după ce a jucat în "War Lord/ Traficantul de arme", împreună cu Ethan Hawke, fiul lui Leslie Hawke.(...) "Problema copiilor care au un viitor nesigur nu este exclusiv o problemă românească, este una internaţională, care afectează multe ţări." Nicolas Cage actor
Valeriu Nicolae, în numele organizaţiei Policy Center for Roma and Minorities, a oferit premii în numele Comisiei Europene personalităţilor care s-au implicat în campania naţională "Şcoala te face mare". Printre ele s-au numărat Andreea Esca, Andreea Marin, Margareta Pâslaru, Dana Deac şi Cristian Mungiu.
_________________________________________________________________________________
Sursa: gandul.Info -duminica 31 octombrie 2010

Balul de Halloween care va trimite anul viitor 1.200 de copii la grădiniţă

de Raluca Ion (fragment)
(...) Actorul Nicolas Cage n-a venit costumat, dar a făcut furori. A intrat în sala de bal ţinându-şi de mână soţia şi băieţelul în vârstă de cinci ani şi s-a aşezat la masă (...) La eveniment au fost premiate, în numele Comisiei Europene, personalităţile care s-au implicat în campania naţională "Şcoala te face mare", derulată de Ovidiu Rom, printre ele numărându-se Andreea Esca, Andreea Marin, Margareta Pâslaru, Dana Deac şi Cristian Mungiu.(...)
_________________________________________________________________________________

Sursa: ADPM - agentia de presa mondena - 21.10-2010

Nicolas Cage a petrecut Halloween-ul la Palatul Parlamentului

de Sorin Dutoiu

Nicolas Cage a sosit in Romania alaturi de sotia lui, Alice Kim Cage, si de baiatul lor, Kal-el Coppola Cage. Impreuna au participat aseara la Halloween Charity Ball, cel mai mare eveniment caritabil al anului. In prezenta a peste 500 de persoane, manageri ai celor mai mari companii din Romania, persoane publice importante, vedete de televiziune, Nicolas Cage si-a facut aparitia la Palatul Parlamentului alaturi de sotia si de baiatul lui. Impreuna s-au asezat la masa principala din sala mare de evenimente din Palatul Parlamentului. Alaturi de ei, Andreea Marin Banica, Andreea Esca si, la masa alaturata, alte persoane cunoscute ochiului public: Monica Barladeanu, Margareta Paslaru, Valentina Pelinel.
_________________________________________________________________________________






In cadrul Galei Crucii Rosii Romane, editia a III-a, pentru initierea, promovarea si sprijinirea proiectului "Banca de Alimente" in tara noastra, Margareta Paslaru a primit Diploma de Onoare.

_________________________________________________________________________________




"Bucuria de a canta" Margareta Paslaru si Allegretto

Click video:
http://www.youtube.com/watch?v=ntf_dN196Gk


Bucuria de a canta ... Bucuria de a dona

La numai un an de la lansare, rezultatele sunt extraordinare. « Banca de Alimente » a ajutat peste 11.000 de familii nevoiase. Prin generozitatea partenerilor si cumparatorilor s-au strans 200 tone de alimente care s-au distribuit in toata tara.
Ideea « Bancii de Alimente », importata de Margareta Paslaru, a fost pusa in practica de presedinta Crucii Rosii, Mihaela Geoana si de cei peste 170.000 de voluntari.
In cadrul Galei Crucii Rosii 2010, alaturi de grupul Allegretto (condus de prof. Adriana Codreanu si Radu Gherasim Chirita), Margareta Paslaru a interpretat compozitia proprie (muzica si text) « Bucuria de a canta ».
Gestul artistei de a ceda drepturile de autor ale CD-urilor pentru cauze umanitare continua ; de urmatoarea donatie va beneficia UNITER, campania "Artisti pentru Artisti"
_________________________________________________________________________________

Sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 21.10, TVR 1 şi TVR Internaţional vor transmite Gala Crucea Roşie, un eveniment care marchează împlinirea unui an de la lansarea programului „Banca de alimente", iniţiat de Crucea Roşie şi susţinut de TVR.
Evenimentul va fi prezentat de Iuliana Tudor şi Cosmin Cernat, două vedete îndrăgite ce revin, astfel, pe ecranele Televiziunii Române.
(...) Ideea a fost adusă în România de Margareta Pâslaru şi pusă în practică de Crucea Roşie, prin Mihaela Geoană, preşedintele Crucii Roşii Române. În acest an, organizatorii îşi propun să prezinte reuşitele proiectului, după un an şi în acelaşi timp să continue strângerea fondurilor necesare întreţinerii depozitelor şi susţinerii necesarului logistic al băncii. Celor din echipa emisiunii li se vor alătura vedete de prim rang ale vieţii publice din România, care, prin exemplul personal, îşi propun să-i îndemne pe români la solidaritate. Printre invitaţi - Margareta Pâslaru, Angela Similea, Gheorghe Turda, Taxi, CRBL. Aşadar, Gala Crucea Roşie 2010 se anunţă a fi, şi în acest an, un program care face diferenţa pentru oamenii la care tot mai puţini se gândesc.
Despre proiectul în care s-a implicat - Gala Crucea Roşie, Iuliana Tudor mărturiseşte: (...) „Dar în proiectul «Banca de alimente», fiecare român poate pune «pâinea cea de toate zilele» pe masa celui care nu o are, ori de câte ori merge la cumpărături în supermarketurile din ţară, unde va găsi urne de colectare ce poartă însemnele Crucii Roşii".
Rezultatele, în cifre, la un an de existenţă a „Băncii de alimente" în România
- 29 de depozite
- 200 tone alimente colectate
- aproximativ 11.00 de familii beneficiare de pachete cu alimente
- 170.000 de voluntari.

_________________________________________________________________________________
Sursa : www.topromanesc.ro - 13.09.2010
Margareta Paslaru invitata la Gala Crucii Rosii!
“Dacă muzica hrăneşte sufletul, Banca de alimente pune pe masă nevoiaşului pâinea cea de toate zilele” Margareta Pâslaru
Margareta Pâslaru – voluntar de onoare al Crucii Roşii Române -este invitată la Gala din 25 Septembrie 2010. Proiectul de suflet al artistei, “Banca de Alimente”, sărbătoreşte un an de la lansare. Multumită celor 5.500 de voluntari desemnaţi proiectului, şi mulţumită populaţiei din întreaga ţară care susţine ajutorarea nevoiaşilor, s-au colectat şi distribuit aproximativ 170 de tone de alimente, de care s-au bucurat 10.945 de familii.
Echipa Top Românesc, 13 septembrie 2010
____________________________________________________________________________________

Sursa : www.radardemedia.ro - 21 iulie 2010
..)
Vineri, 23 iulie, de la ora 21.10, TVR 1 va difuza prima ediţie specială a emisiunii O dată-n viaţă, prezentată de Iuliana Tudor, dedicată susţinerii campaniei „Învinge Apele!” şi strângerii de fonduri pentru românii sinistraţi din Moldova.(…) Cea de-a doua ediţie specială a emisiunii O dată-n viaţă dedicată ajutorării românilor afectaţi de inundaţii va fi difuzată vineri, 30 iulie.


Click video: http://www.youtube.com/user/SVETLANA2003#p/u/4/MuxFt2wF62o


_________________________________________________________________________________


Sursa: Stiri de bine 03/07/2010
Vineri seara, UNICEF si Realitatea TV au organizat un teledon in urma caruia s-a strans suma de 215.000 de euro. Toti banii vor ajunge la cei care si-au pierdut casele in urma inundatiilor. „Digul sperantei” este campania organizata pentru a ajuta sinistratii din nordul Moldovei care si-au pierdut casele, gospodariile si animalele din cauza apelor. La acest teledon au luat parte Felicia Filip, Andrei Gheorghe, Margareta Paslaru, Cristian Topescu, Octavian Belu, Andreea Raducan, Serban Huidu si Andreea Marin care, impreuna cu designerul Irina Schrotter, a tinut sa precizeze ca doneaza 500 de hainute pentru copii, iar Cristian Topescu a anuntat ca va dona 100 de euro din partea familiei sale. Realitatea TV si UNICEF vor continua aceasta campanie de strangere de fonduri pentru sinistrati pana pe data de 6 august 2010.
_________________________________________________________________________________



Sursa: Comisia Europeana - 27/ 05/ 2010 (fragment)
Uniunea Europeana in Romania

Reprezentanţa Comisiei Europene în România organizează pe 6 iunie, la Roata mare din Parcul Herăstrău, evenimentul cu şi pentru copii „O călătorie printr-o Europă de poveste”. Plecarea în lumea poveştilor se va face la ora 10.00, când Domnul Poveste, cel mai iscusit maestru de ceremonii, şi clovnii, spiriduşii şi zânele, îşi vor face apariţia pe scenă la rostirea formulei magice "A fost odată ca niciodată" ...(...) Nu vor lipsi cadourile şi surprizele, concursurile, spectacolele
de teatru sau atelierele de joacă.
Corul de copii Alegretto, acompaniat de Margareta Pâslaru, vor susţine un recital special pentru cei care vor participa la evenimentul „O călătorieprintr-o Europă de poveste”. Cărţile şi jucăriile strânse în cufărul Domnului Poveste vor fi distribute cu sprijinul voluntarilor în bibliotecile amenajate în centrele de plasament. Povestea nu se opreşte aici. Timp de trei weekenduri, evenimentul va fi continuat în bibliotecile intrate în proiectul “Cărţi pentru orfani“.(...)

___________________________________________________________________________________

Sursa: stiriong.ro Joi, 27 mai - 2010
Gala Societatii Civile, editia 2010, sau cum sa ajuti Binele sa creasca in Romania (fragment)
Editia a VIII-a a Galei Societatii Civile si-a desemnat castigatorii, aseara, pe scena Ateneului Roman, aratand ca Binele poate fi ajutat sa creasca in Romania.
Categoria: Servicii sociale pentru categorii defavorizate
- premiul I - "Banca de alimente" a Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania
Sursa : Raportul Crucii Rosii Romane- Gala Societatii Civile - 26 Mai 2010 (fragment)
Cantitatea totala de alimente colectata este: 135.519 kg, dintre care 50.977 kg din Bucuresti si 84.542 kg din provincie. Numarul total de pachete distribuite la familii: 9159 pachete, dintre care 2.550 pachete in Bucuresti si 6.609 pachete in provincie; Numarul total al voluntarilor Crucii Rosii Roman: 5500
_________________________________________________________________________________
Sursa: stiriong.ro 18-05-2010
Se lanseaza partea a doua a campaniei "Scoala te face mare"
Joi, 27 Mai, ora 10:00 la Cinema Pro se va lansa partea a doua a campaniei " Scoala te face mare". Vor participa la eveniment in calitate de invitati Andreea Esca, Margareta Paslaru, Horia Brenciu si Cristian Mungiu. Scoala te face mare este o campanie de constientizare a opiniei publice initiata de OvidiuRom pentru a aduce fiecare copil la scoala. Anul acesta se va pune accentul pe importanta accesului la gradinita pentru toti copiii. Unul din spoturile TV il va avea ca protagonist pe actorul Ethan Hawke. Evenimentul va include prezentarea rezultatelor de anul trecut si o sesiune de intrebari si raspunsuri.
Sursa: Conferinta de presa "Scoala te face mare" Joi, 27 Mai, 2010 - Cinema Pro
“Muzica la grădiniţă şi în şcoală formează gustul copilului, stimulează sensibilitatea, înaripează imaginaţia, deschide un drum în viaţa celor născuţi cu talent. Sa oferim copiilor aceasta bucurie! Artistul din mine defineste omul si nu invers. Pentru ca acela ce s-a nascut cu suflet de artist simte profund durerile omenesti si de aceea isi foloseste darul, alinand suferintele altora prin arta sa."
Margareta Pâslaru - cântăreaţă, actriţă de teatru şi film, compozitoare şi textieră, regizor producător TV - a fost sărbătorită la Uniunea Compozitorilor din Bucureşti la aniversarea a 50 de ani de la debutul său pe scenă. Cu acest prilej s-au prezentat CD-uri şi DVD-uri ale căror drepturi de autor au fost cedate de artistă organizaţiilor UNICEF şi Crucea Roşie Română. De pe urma comercializării recentelor apariţii discografice lansate de Margareta, au mai beneficiat instrumentişti- pensionari ai Orchestrei Radio şi Spitalul de copii Grigore Alexandrescu. Cât priveşte CD-ul aniversar "Lasă-mi, toamnă, pomii verzi" ce va fi lansat la Electrecord, drepturile vor ajunge la UNITER - "Artişti pentru Artişti". Crezul artistei cu privire la aspectele umanitar-caritabile se reflectă cel mai bine în MOTTO-ul său: "În tinereţe ne străduim să ne facem un nume, la maturitate trebuie să folosim numele spre binele altora."


_________________________________________________________________________________

Sursa:
AGERPRES 2010-05-08
Margareta Paslaru, voluntar de onoare al Crucii Rosii si initiatoarea programului Banca de Alimente, la Hypermarket-ul Carrefour Orhideea, la actiunea de colectare de produse neperisabile organizata de Crucea Rosie Romana cu ocazia sarbatoririi Zilei Internationale a Crucii Rosii si Semilunei Rosii.
_________________________________________________________________________________
Margareta Paslaru si voluntarii Crucii Rosii impart daruri de Paste
la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu.
Multumim domnului profesor doctor Mihai Jianu, seful sectiei ortopedie,
pentru grija constanta fata de micii pacienti.
_________________________________________________________________________________

Sursa: VIVA - Ianuarie 2010 (fragment)
Teledonul "Haiti - Copiii haosului"
Andreea Marin Banica, Daniela Nane, Margareta Paslaru, Virgil Iantu, sunt cateva dintre vedetele care au participat la Teledonul "Haiti-Copiii haosului" organizat la Hotelul Hilton de Realitatea TV si UNICEF

Click video: http://www.youtube.com/user/SVETLANA2003#p/u/22/LpvRtx7FIBw

_________________________________________________________________________________
Sursa: sibiu360.ro Monitorul de Sibiu
Banca de alimente
Ideea Margaretei Paslaru
(...) Ideea de crea o banca de alimente in Romania a venit de la unul dintre cei mai importanti voluntari ai societatii, interpreta Margareta Paslaru, care „a investit timp, bani si suflet" in proiecte umanitare pentru copii si care este implicata intr-un astfel de proiect si in Statele Unite ale Americii.(...)
Sursa: Informatia medicala - 11 Septembrie 2009
Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania a lansat, joi, proiectul ''Banca de alimente'', sub sloganul ''Hraneste un vis, o lume fara foame''. (...)ideea de a crea o banca de alimente in Romania a venit de la unul dintre cei mai importanti voluntari ai societatii, interpreta Margareta Paslaru, care a investit timp, bani si suflet in proiecte umanitare pentru copii (...)
''In 1999 am fost invitata, in calitate de producator TV, sa fac o emisiune pentru a promova 'Food Bank'. Era o initiativa a unui grup de prietene care au demarat acest program donand fiecare cate ceva - o conserva de peste, una de fasole, o punga de lapte praf si alte alimente pe care le aveau in casa - au apelat la cunostinte sa faca acelasi lucru, pana cand au umplut un garaj, apoi un depozit, iar dupa un timp s-au adunat tone de alimente'', a declarat Margareta Paslaru. Ea a adaugat ca in Statele Unite, foarte multi artisti s-au implicat in acest proiect, unul dintre ei fiind muzicianul Bruce Springsteen, care la un concert si-a invitat fanii pe stadion spunandu-le: ''Cand dati biletul la control, donati si o conserva''. ''Si la noi s-ar putea adopta acest model. Avem atatia artisti mari, care aduna mii de fani la concerte. Eu cred ca prin contributia fiecaruia dintre noi la binele altuia dam dovada de omenie, a mai spus Margareta Paslaru.

Lansarea proiectului va avea loc in 26 septembrie, printr-o Gala a Crucii Rosii, care va fi transmisa in direct de postul national de televiziune. (...)in ziua urmatoare galei - duminica, 27 septembrie - programul ''Banca de alimente'' va demara in Bucuresti si in alte 13 orase - Arad, Braila, Brasov, Bucuresti, Buzau, Cluj, Constanta, Focsani, Iasi, Oradea, Pitesti, Sibiu si Suceava. Distributia alimentelor se va face pe baza anchetelor sociale efectuate de catre filialele de Cruce Rosie precum si de catre DGASPC-urile de sector sau din judete. In sprijinul programului ''Banca de alimente'' au venit si companiile de telefonie mobila Vodafone, Orange si Cosmote, care au pus la dispozitie numarul de SMS 877, comun in toate retelele, pentru donatii de 2 euro/SMS, fara a percepe TVA, dar si Romtelecom, care va oferi un numar de telefon pentru donatii de 2 euro/apel fara a percepe TVA. AGERPRES



Margareta Paslaru si voluntarii Crucii Rosii sorteaza la Carrefour produsele donate, cu ocazia inaugurarii proiectului "Banca de alimente", initiat de artista
(...) ideea de crea o banca de alimente in Romania a venit de la unul dintre cei mai importanti voluntari ai societatii, interpreta Margareta Paslaru, care a investit timp, bani si suflet in proiecte umanitare pentru copii si care este implicata intr-un astfel de proiect si in Statele Unite ale Americii
La Gala Crucii Rosii 2009 (26 septembrie) Margareta Paslaru a cantat cu grupul
Allegretto propria-i compozitie "Lasa-mi toamna pomii verzi"
pe versurile Anei Blandiana (
Foto: Silviu Covaci)
Sursa: Top Romanesc 27 Septembrie 2009
O rochie de scenă şi discul de vinil scoase la licitaţie de Margareta Pâslaru pentru “Banca de Alimente”
Margareta Pâslaru a fost prezentă în calitate de voluntar al Crucii Roşii şi iniţiator al “Băncii de Alimente” la Gala Crucii Roşii care a fost transmisă în direct pe TVR1. Cunoscuta cântăreaţă a avut şi un moment artistic plin de sensiblitate şi gingăşie. Alături de copiii din Allegretto, Margareta a interpretat cunoscutul şlagăr “Lasă-mi toamnă pomii verzi”. La evenimentul de sâmbătă seară au participat mai multe vedete: unele au cântat şi au făcut chiar donaţii în bani, altele au participat prin obiectele puse la dispoziţia Crucii Roşii pentru a fi scoase la licitaţie. Printre obiectele scoase la licitaţie s-au aflat şi rochia cu care Margareta Pâslaru şi-a făcut revenirea în muzică în urmă cu câţiva ani, dar şi discul pe vinil al artistei. Acesta din urma a fost procurat de antrenorul echipei naţionale, Răzvan Lucescu. Gala Crucea Roşie a deschis Banca de Alimente, un proiect ce va fi implementat pentru început în 13 localităţi din ţară. Mai multe detalii despre această iniţiativă găsiţi aici.
Echipa Top Românesc, 27 septembrie 2009

Crucea Rosie condusa de d-na Mihaela Geoana a preluat initiativa d-nei Margareta Paslaru lansand proiectul "Banca de alimente" 26 septembrie 2009
_________________________________________________________________________________

Sursa : einformatii.ro
Margareta Paslaru lanseaza "Basme fermecate"
Curtea Veche Publishing a lansat pe piata audiobook-ul pentru copii" Basme fermecate", ce cuprinde unele dintre cele mai frumoase povesti ale lui Hans Christian Andersen in minunata lectura a actritei Margareta Paslaru.
Binecunoscuta si din filmul pentru copii "Veronica", Margareta Paslaru revine la universul copilariei si la actorie. Daca in filmul "Veronica" a interpretat trei roluri, acela de educatoare, zana si imparateasa furnicilor, de data aceasta artista joaca rolul de povestitor, asa cum ii depana basme seara, la culcare, si fiicei sale, Ana Maria. Copiii vor putea asculta "Lebedele salbatice", "Darzul soldatel de plumb", "Printesa si bobul de mazare", "Privighetoarea" si "Vesmantul cel nou al regelui".
Margareta Paslaru cedeaza drepturile de autor obtinute din comercializarea audiobook-ului "Basme fermecate" Spitalului de copii Grigore Alexandrescu din Bucuresti
.
Lansarea va avea loc la Romexpo, in cadrul Bookfest, in pavilionul 14, la standul Editurii Curtea Veche, la ora 12.00. CD-ul cu povesti in interpretarea Margaretei Paslaru va aparea la Curtea Veche Publishing in parteneriat cu Itsy Bits.
Audiobookul pentru copii "Basme fermecate" cuprinde unele dintre cele mai frumoase povesti ale lui Hans Christian Andersen.
"Ideea de a face impreuna un audiobook pentru copii ne-a venit inca din 2008. Imi doream ca aceste povesti sa aline durerea micilor pacienti de la Spitalul Grigore Alexandrescu atunci cand eu nu ajung la patul lor, sa le citesc personal. Avem promisiuni referitoare la donarea unor CD-playere si visez ca ele sa existe pe noptierele spitalelor de copii din tara. In plus, ma bucur ca acum povestile vor putea ajunge la copiii din intreaga tara carora poate parintii nu mai au timp sa le citeasca datorita ritmului intens in care traim cu totii si sper ca ii vor ajuta sa descopere minunatul univers al lui Hans Christian Andersen", declara Margareta Paslaru. (Marti 16.06.2009 22:48, Mireille Astrid POPA)
Margareta Paslaru cedeaza drepturile ce-i revin din comercializarea audiobook-ului "Basme femecate" spitalului Grigore Alexandrescu
_________________________________________________________________________________

Vedetele au sarbatorit ziua copilului la Gala UNICEF 2009
Autor: Esmeralda Mincă, 2 iunie 2009
Zeci de persoane publice din toate domeniile au fost prezente luni seara la TVR cu ocazia Galei Unicef 2009. Fie ca au aparut pe scena, fie ca au facut donatii sau au raspuns la telefoane pentru a aduna o suma cat mai mare, toti si-au facut timp pentru a sprijini aceasta organizatie. Dintre artisti i-am observat pe Margareta Paslaru, Zoia Alecu, Mihai Georgescu, Carmen Trandafir, Paula Seling, Luminita Anghel, Andra, Marcel Pavel, Ovidiu Lipan Tandarica, Gabriel Cotabita, Matilda Pascal-Cojocarita, Maria Dragomiroiu, Ioan Gyury Pascu, Monica Anghel, Narcisa Suciu, Felicia Filip, Sofia Vicoveanca, Adi Despot, Stefan Banica Jr. Partea mai putin vazuta a galei se desfasura in holul televiziunii unde au fost instalate telefoanele la care au raspuns prin rotatie, pe langa cei mentionati anterior si altii: Teo, Liana Stanciu, Andreea Raicu, Simona Patruleasa, Serban Huidu, Emil Boc, Mircea Radu, Virgil Iantu, Geanina Corondan, Bianca Brad, Mihai Albu, Marina Almasan-Socaciu, Alessandra Stoicescu, Gabriela Vranceanu-Firea. In ciuda aglomeratiei, locul era plin de energie pozitiva si bunadispozitie. Si cum altfel ar fi putut fi cand acolo se jucau, alergau, radeau si cantau zeci de copii. Seara a debutat de altfel cu o intamplare vesela. In jurul orei 20.30, inainte ca Margareta Paslaru si grupul Allegretto sa urce pe scena pentru a interpreta piesa Bucuria de a canta, Paslarita i-a chemat pe toti la fotografii. Nici nu a apucat bine sa-i strige ca deja copiii incercau, printre ohote de ras, sa isi gaseasca un loc cat mai bun. Astfel, “albinutzele” Allegretto i-au amuzat pe fotografii prezenti pentru ca nu se puteau decide in ce fel sa se aseze. Intr-un final au reusit si toata lumea a fost multumita. A fost prima astfel de actiune la care am participat si m-am bucurat sa vad ca UNICEF-ul a adunat laolalta atatea personalitati. Sper ca scopul campaniei sa fie atins si un numar din ce in ce mai mare de copii sa se bucure de aceste donatii.
_________________________________________________________________________________


La invitatia Jurnalului National, Margareta Paslaru a participat la campania "Citeste"

_________________________________________________________________________________


La spitalul Grigore Alexandrescu micii pacienti au primit daruri de Craciun si
din partea UNICEF; ele au fost oferite de Margareta (decembrie 2008)


Margareta Paslaru si voluntarii Crucii Rosii Romane au impartit daruri de Sf. Nicolae, la spitalul Grigore Alexandrescu ( 6 decembrie 2008)



Continuand activitatea inceputa in Statele Unite, Margareta Paslaru citeste povesti copiilor internati la spitalul Grogore Alexandrescu
Uniunea Editorilor din Romania reprezentata de domnul Claudiu Istrate si Adrian Popescu i-au oferit Margaretei Paslaru diploma UNIVERSUL SCOLII pentru intreaga activitate si, pentru programul de lectura adresat copiilor internati in Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti. Evenimentul a avut loc in cadrul Targului de carte Gaudeamus 2008

_________________________________________________________________________________

Sursa: METROPOTAM - 20 Noiembrie, 2008

Spectacole: Ziua Universala a Copilului
Comitetul National Roman pentru Drepturile Copilului (Conventia ONU) va invita sa participati la spectacolul festiv organizat cu ocazia “Zilei Universale a Copilului" la Sala Rosetti a Camerei Deputatilor din cadrul Palatului Parlamentului, Intrarea Izvor.Isi dau concursul : Dumitru Gheorghiu, tenor Opera de Stat Chisinau, formatia corala Te Deum Laudamus a Patriarhiei , condusa de domnul prof.univ. Dan Mihai Goia, clasa de clarinet si saxofon condusa de dl. asistent univ.Gachi Razvan Petru, Oliver Popa, Lucia Matei (absolventi Conservator), eleva Fatma Salman, Alin Vaduva, formatia Alegretto a Palatului National al Copiilor, cu participarea extraordinara a doamnei Margareta Paslaru.


Margareta Paslaru si grupul Allegretto - condus de Adriana Codreanu - canta pe scena Palatului Parlamentului cu ocazia
Zilei Universale a Drepturilor Copilului. (foto Silviu Covaci)
_________________________________________________________________________________

sursa: JURNALUL NATIONAL 5 -11- 2008

80 de ani de Radio Romania: lansare Margareta Paslaru



Cu ocazia unei duble sărbătoriri, 80 de ani de Radio România şi 50 de ani de la debut, Margareta Pâslaru a lansat la sediul Radiodifuziunii Române "Bucuria de a cânta", un album dedicat memoriei marelui compozitor şi dirijor Sile Dinicu.
CD-ul conţine compoziţii semnate de Sile Dinicu, Edmond Deda, Ion Cristinoiu, George Grigoriu, Ionel Tudor, Andrei Proşteanu, Camelia Dăscălescu, Margareta Pâslaru şi mulţi alţii. Cu prilejul acestei lansări, Margareta a reuşit să adune primele fonduri care vor ajunge la instrumentiştii retraşi din orchestra lui Sile Dinicu.
(Alex Revenco)
Click video : http://www.youtube.com/user/SVETLANA2003#p/u/77/mRPmCEBYLxs

_________________________________________________________________________________
Sursa: News In - 05 August -2008 - TELEDON - REALITATEA TV
(fragment)
Margareta Paslaru, Mihai Tatulici si Johnny Raducanu, celebrul interpret de jazz, participa la teledonul organizat de Realitatea TV, pentru a ajuta victimele inundatiilor din Maramures si Nordul Moldovei, luni, 4 august 2008.

Margareta Paslaru, Johnny Raducanu, Mihai Tatulici
Teledon "Romania prinde radacini" 4 august 2008

_________________________________________________________________________________
Sursa: VIP - 31 Decembrie 2007 - 6 Ianuarie 2008

Margareta Pislaru a facut o minune de sarbatori pentru copiii suferinzi

Esmeralda Minca & Iulia Radu
INIMOASA. Margareta Pislaru a stat pina a venit noaptea la mall Vitan ca sa impace toti fanii. Recent, artista si-a lansat, in Libraria Diverta, DVD-ul scos cu TVR Media - Margareta Pislaru - de dragul copiilor, iar banii pe care ii va cistiga din comercializarea albumului vor fi donati copiilor dezavantajati din Romania. Interpreta nu a putut parasi mall-ul pina spre ora 22.00. A doua zi, cintareata si-a mutat cartierul general la "Plaza Romania". De aceasta data, publicului larg i s-au alaturat si citeva personaje ale vietii publice romanesti. Emil Boc a cumparat citeva DVD-uri pentru familie si prieteni, iar Kamara si-a procurat un exemplar cu autograf pentru fetita lui. De 11 ani, Margareta Pislaru doneaza drepturile de autor Crucii Rosii si UNICEF-ului.
Solista continua sa aiba grija de copiii de la orfelinatul Archway si ii ajuta cum poate pe cei internati la Spitalul "Grigore Alexandrescu". "Citiva dintre admiratorii mei din Bucuresti, Iasi, Craiova, Cluj si din localitatea Balan au crosetat niste degetele-minune special pentru copiii internati in spital. Cu aceste minimarionete eu ilustrez povestile pe care le spun. Le-am botezat "Nu-ma-doare-Nu-ma-doare", pentru ca eu le pun pe deget, intru in salon si le spun celor mici ca acestea sunt degetele fermecate, si daca ei vor repeta "nu-ma-doare", vor suporta totul mai usor. E minunat sa vezi cum se opresc din plins. Cit timp sunt in spital, micutii dorm cu aceste degetele si cind pleaca acasa le iau cu ei. Ma gindesc serios ca la anul sa incerc sa organizez un teledon pentru a ajuta Spitalul
"Grigore Alexandrescu". Au mare nevoie!", ne-a declarat Margareta Pislaru.

_________________________________________________________________________________

AZI - 22 Noiembrie - 2007
Gest umanitar
Margareta Pâslaru va lansa, mâine, în cadrul Târgului Gaudeamus, DVD-ul "Margareta Pâslaru în beneficiul copiilor". Evenimentul va avea loc la ora 13.00, la standul TVR Media. DVD-ul contine o selectie din cântecele artistei. Încasarile din vânzarea lui vor fi donate UNICEF. Acest DVD poate fi comandat la www.tvrmedia.ro


_________________________________________________________________________________
JURNALUL NATIONAL 2007-11-22
Cocteil de aur la iarmarocul de carte de Dana Andronie (fragment)

CEI MAI BUNI

Mâine, standul TVRMEDIA este rezervat, la ora 13:00, pentru: “Margareta Pâslaru în beneficiul copiilor”, DVD realizat împreuna cu UNICEF– România (contine înregistrari realizate de artista în perioada 1964-2006).
_________________________________________________________________________________

22/09/2007
EVENIMENTUL ZILEI va recomanda: Margareta Paslaru canta pentru batrani

Crucea Rosie. TVR 1 difuzeaza astazi, de la 20.10, Gala Crucea Rosie, un teledon care va aduna personalitati din diferite domenii, in scopul de a strange fonduri pentru pensionarii asistati social. Printre invitatii Galei, prezentata de Andreea Marin, se numara Margareta Paslaru, Stela Popescu, Maria Dragomiroiu, Rodica Popescu Bitanescu, George Ivascu sau Sofia Vicoveanca.
(foto Aurel Baboi)


Click video : http://www.youtube.com/user/hermina1957#p/u/10/cRdRbvy0iEE
_________________________________________________________________________________


ProTV Magazin - Profil - 12 Februarie, 2007
Andreea Groza (Fragment)

(...) Gala UNICEF va fi asadar destinata copiilor, dar e gîndita ca un joc pentru oamenii mari. Le multumesc prietenilor UNICEF care au oferit sprijinul lor pentru gala care se apropie: Maia Morgenstern, Alina Cojocaru, Ilie Nastase, Cristian Topescu, Ion Tiriac, Doina Levintza, Margareta Paslaru, Nadia Comaneci. Numele lor sînt un îndemn pentru românii care pot reda zîmbetul copiilor defavorizati pe 17 februarie, alaturi de noi. De asemenea, invitata speciala este Nana Mouskouri.

(foto Aurel Baboi)
Click video : http://www.youtube.com/user/hermina1957#p/u/11/j0lManN1U78







Sursa: Agentia de presa RADOR - 18 Februarie 2007
Gala UNICEF
Categoria : Stiri interne (fragment)
RADIO ROMANIA ACTUALITATI
TVR a gazduit aseara Gala UNICEF, primul eveniment de acest gen organizat dupa aderarea Romaniei la UE, ce a marcat aniversarea a 60 de ani de la infiintarea Fondului pentru Copii al Natiunilor Unite. Sute de personalitati au raspuns cateva ore apelurilor telefonice ale celor care au dorit sa doneze sume de bani copiilor cu dizabilitati. Reporter (Isabela Ivancescu) - Prezenti la eveniment au fost si Mariana Nicolesco, Gabi Szabo, Margareta Paslaru si fostul presedinte Emil Constantinescu.

_________________________________________________________________________________
CRONICA ROMANA - Luni, 20 Noiembrie, 2006

Paslarita a dat sute de autografe
Peste 400 de admiratori ai celebrei Margareta Paslaru au participat sambata, la Plaza Romania, la lansarea albumului de colectie “MARGARETA FOREVER”, produs de Electrecord si Miracle Music. Desi evenimentul a inceput la ora 13.00, primii fani ai artistei au venit inca de dimineata, dorind sa fie primii care vor obtine autografe de la cea mai fascinanta cantareata de gen din Romania. La eveniment au venit oameni din mai multe orase: Arad, Braila, Galati, Craiova, Timisoara, Constanta, Iasi, dar si din Republica Moldova. “Au venit admiratori de toate varstele, multi dintre ei aducand idolului lor tot felul de cadouri, de la flori pana la fotografii inedite, dar si discuri de vinil din anii ’60-70”, declara Claudiu Mirica, producator al albumului. De la lansare nu au lipsit nici colaboratorii si prietenii ei, printre care s-au numarat: Stela Popescu, Aura Urziceanu, Benone Sinulescu, Ana Blandiana, Marius Teicu, Temistocle Popa, Paul Urmuzescu, Cornelia Andreescu (director Electrecord) si Mihaela Steriu (director Crucea Rosie Romana). Ora inceperii lansarii, a fost numita ‘ORA MARGARETA PASLARU”, in care piesa “Lasa-mi, toamna, pomii verzi” a fost difuzata simultan in 43 de magazine ale retelei Diverta. “As vrea sa transmit felicitari tuturor organizatorilor, care au reusit sa aduca melomanilor o bucurie, dand astfel si o mina de ajutor celor aflati in dificultate. Le multumesc mult si admiratorilor fideli, care nu numai ca au venit la eveniment, dar au si adus cu ei discuri din anii ’60 si afise cu autografe primite de-a lungul anilor”, a declarat Paslarita. Materialul discografic apare in anul in care artista sarbatoreste 46 de ani de cariera, cuprinde 26 din cele mai frumoase melodii, multe dintre ele needitate niciodata pe CD. Pe langa hit-urile “Lasa-mi, toamna, pomii verzi” sau “Cantecul Zanei” din filmul “Veronica”, fanii Margaretei vor putea asculta piese ca “Daca ai ghici”, “Vei pleca”, “Dac-as spune DA”, ”Unde ti-e gandul”, “Timpul”, “O poveste de iubire”, “Aripi daca as avea”, “Strainul” sau “Ale tale” – in duet cu regretatul Dan Spataru. Asa cum ne-a obisnuit cu fiecare aparitie discografica, interpreta va dona drepturile de autor, rezultate din vanzarea acestui album, Crucii Rosii Romane. (L.I.)

Click video : http://www.youtube.com/user/SVETLANA2003#p/u/57/Z4hhSfur9Po

_________________________________________________________________________________

Sursa: CRONICA ROMANA - Marti 19 Decembrie 2006

Cultura - Stirea zilei
Margareta Paslaru, voluntar al Crucii Rosii
Margareta Paslaru a fost, ieri, in mijlocul copiilor din Sectorul 1, la Pomul de Craciun organizat de Filiala Sectorului 1 a Societatii Nationale de Cruce Rosie (SNCR) din Romania, in calitate de voluntar al acestei organizatii. “In anul 2000 am initiat un program de colecta de fonduri pentru Crucea Rosie, avand ca deviza «O suta pentru un suflet», care consta in amenajarea de puncte de colectare in marile magazine”, a declarat pentru ROMPRES interpreta de muzica usoara. Ea a mentionat ca doreste sa reia programul din 2000 si are in vedere noi proiecte, cum ar fi “Banca alimentara”, tot impreuna cu Crucea Rosie. “Cand am fost primita ca voluntar mi-am propus sa ma implic cu adevarat in aceasta activitate, careia fiecare dintre noi ar trebui sa-i dedice macar o ora”, a spus Margareta Paslaru. Ea a precizat ca fondurile din vanzarile recentului sau CD, lansat in luna noiembrie, revin Crucii Rosii Romane. “Fiecare disc vandut va ajuta un suflet necajit”, a mai spus solista.

_________________________________________________________________________________
Star flash (fragment)
28 Octombrie 2006

Crucea Rosie pentru vedete. Locuitorii comunei Brazi, judetul Prahova, vor avea parte de o surpriza placuta, la inceputul saptamanii viitoare. Margareta Paslaru, Mihaela Radulescu, Mona Nicolici si Mariana Gheorghe (director general Petrom) vor fi „voluntari pentru o zi” in cadrul „Campaniei de pregatire pentru dezastre” a Crucii Rosii Romane.
ADEVARUL - 12 Septembrie 2006
Picturi pe faţă, desene pe asfalt şi demonstraţii de prim ajutor la "Serbările Crucii Roşii". (fragment) '
(...) Au avut loc şi demonstraţii de prim ajutor. "Încercăm să explicăm fiecărei persoane, indiferent de vârstă, cum să dea prim ajutor, cum sa intervină până la sosirea ambulanţei", ne-a spus medicul Maria Berghian. '

La eve
niment au venit şi arhiepiscopul Târgoviştei, Nifon Mihăiţă, presedintele Crucii Roşii Române, dar şi Margareta Pîslaru, membru de onoare al Crucii Roşii.



_________________________________________________________________________________

Omul zilei - Margareta Paslaru
28 august 2006


Varsta: 63 de ani
Margareta Paslaru s-a reintalnit zilele acestea cu admiratorii sai la Teatrul de Vara din Mamaia, cu ocazia lansarii a doua CD-uri cu compilatii realizate de Casa de Discuri Electrecord. Cele doua albume intitulate "Margareta Best Of" si "40 de ani de la primul disc" contin slagare nemuritoare, precum "Lasa-mi, toamna, pomii verzi", "Pasarile", "Chemarea marii". Potrivit cantaretei, banii obtinuti din vanzarea celor doua CD-uri vor fi donati in totalitate sinistratilor care si-au pierdut casele in timpul inundatiilor din acest an. Pentru lansarea celor doua albume si pentru gestul nobil de a dona banii obtinuti din vanzarea acestora oamenilor defavorizati de soarta, Jurnalul National o declara pe gloria muzicii romanesti din anii '60-'70, Margareta Paslaru, "Omul zilei".

Sursa: Jurnalul National
_________________________________________________________________________








Margareta la Casa Bambi din Tarlageni (Brasov) 2006

Margareta Paslaru impartind jucarii si dulciuri la
orfelinatul "Casa Maicii Domnului" din Cluj-Napoca (2005)
Fotografie realizata de Dorin Panut

Margareta si fiica sa Ana Maria la casa de copii prescolari Sfanta Maria din Bucuresti (2000)





Dl Nicoara, Presedintele Consiliului National de Cruce Rosie, prezinta Margaretei Paslaru titlul de Membru de Onoare in semn de adanca recunostinta pentru serviciile aduse cauzei nobile a umanismului, pentru slujirea cu devotament a Misiunii fundamentale
a Crucii Rosii R
omane -2000



_________________________________________________________________________________


Cu prilejul vizitei in tara din februarie 2000 Margareta Paslaru a lansat ideea infiintarii si in Romania a "Bancii de alimente"; secvente din emisiunile "Dintre sute de ziare" 10.02.2000 - TELE 7 ABC (realizator Dan Diaconescu) si "Chestiunea zilei" din 10 februarie 2000 (realizator Florin Calinescu)
_________________________________________________________________________________

SANATATEA – martie 2000 O idee din SUA incearca sa prinda viata in Romania “O SUTA PENTRU UN SUFLET”

Intr-o scrisoare trimisa din SUA, in ziua de 14 ianuarie a.c., cunoscuta solista de muzica usoara Margareta Paslaru facea conducerii Crucii Rosii Romane o propunere incitanta:
“Cred ca sunt cateva lucruri de invatat de aici, in legatura cu ajutorarea celor sarmani, idei care sper sa va foloseasca.
Donatiile modeste, sumele mici se pot repede acumula intr-un total surprinzator de mare, daca vom reusi sa sensibilizam nu numai elita, ci si omul de rand, baza tarii, de fapt.
Am putea lansa campania “O suta pentru un suflet”...
Imaginati-va ca fiecare cumparator, indiferent de la ce magazin alimentar, de imbracaminte, carti, cosmetice, la posta, la benzinarie, etc.) ar dona o suta, maruntisul, restul in urma unei cumparaturi. Stiu ca multe din ideile aplicate aici nu sunt total si direct aplicabile in tara, si totusi, nu strica sa incercam, adaptandu-ne situatiei concrete de la fata locului”.

Propunerea sa a fost discutata mai in amanunt cu prilejul intalnirii cu prof. Nicolae Nicoara, presedintele Crucii Rosii Romane, in ziua de 10 februarie a.c. Si au inceput pregatirile pentru un proiect-pilot: au fost confectionate cateva cutii transparente, solicitandu-se acordul pentru instalarea lor principalelor magazine si aeroporturi.
In Bucuresti, raspunsuri s-au primit de la magazinele METRO si NIC, precum si de la Aeroportul Baneasa.
Cutiile pentru colecta de fonduri au fost amplasate in apropierea caselor de marcat ale magazinelor si in centrul salii de asteptare de la Aeroportul Baneasa, astfel incat cei ce doresc sa
poata introduce donatiile.
Intr-o singura saptamana, in Bucuresti, la magazinul NIC din Piata Amzei, s-a colectat suma de 984,000 lei, iar la Metro Otopeni, in doua saptamani, s-a colectat suma de 3.070.000 lei.
Sumele astfel obtinute sunt destinate ajutorarii persoanelor nevoiase. Pentru aceasta se vor intocmi programe de ajutorare, precedate de identificarea beneficiarilor si de anchete sociale la domociliul acestora.
Crucea Rosie Romana doreste sa puna in practica campania “O suta pentru un suflet” cu profesionalism si seriozitate.
Abia pornita in Bucuresti, campania a gasit ecou si la filiale ale Crucii Rosii Romane, respectiv in orasele Alba Iulia, Brasov, Deva, Resita, Targoviste, Sf. Gheorghe, Slatina, si Tulcea.
Desi, deocamdata, campania nu este de amploarea pe care organizatorii au dorit-o, s-a facut, totusi, un prim pas.
Ramane ca, in curand, sa aflam cati bani s-au strans in cutiile Crucii Rosii pentru colecta de fonduri din magazinele din capitala si din celelalte localitati amintite.
Apoi, dupa anuntarea publica a rezultatelor programului, vom sti in ce fel si cum va continua campania “O suta pentru un suflet”.

_________________________________________________________________________________

CRONICA ROMANA - 11 februarie 2000 (fragment) Inconjurata de prieteni Margareta si-a lansat discul carierei

Restaurantul Bucur s-a dovedit ieri neincapator pentru multimea de prieteni dragi ai Margaretei Paslaru, dar si pentru numerosii ziaristi si fotoreporteri veniti sa imortalizeze reintalnirea cu cea mai mare vedeta a muzicii usoare romanesti
Ceea ce s-a dorit o conferinta de presa, organizata de Casa de Discuri Electrecord, s-a transformat in doar cateva secunde intr-o buluceala de nedescris, toti cei prezenti practic luand-o cu asalt pe mult-indragita solista. Unul dintre cele mai importante motive pentru care solista se afla in Romania este dorinta de a darui Crucii Rosii drepturile de autor provenite din vanzarea casetei si CD-ului. Aceasta, dupa ce a donat de Craciun o alta suma de bani cu care cei de la Crucea Rosie au putut aduce zambetul pe buzele mai multor sute de copii.

_________________________________________________________________________________



"The Independent Press" 13 oct. 1999
Margareta Paslaru, producatoare de televiziune din Summit si
Kathleen Di Chiara, director executiv la Banca de Alimente - the Food Bank din Hillside, pregatesc emisiunea care va fi difuzata la programul de cablu TV-36 incepand de marti ora 17 si miercuri la ora 18:30, in octombrie si noiembrie.






Margareta Paslaru la casa de copii din Bucuresti (1999)




Margareta Paslaru la orfelinatul din Brasov (1997)

_________________________________________________________________________________

LIBERTATEA noiembrie 1996: "Margareta Paslaru isi doreste ca micutii sa adoarma zambind. Ea doneaza Comitetului Roman UNICEF toate incasarile rezultate din vanzarea in Romania a CD-ului si casetelor audio. Sensibila ca mai toti nascuti in zodia Racului, Margareta a dat ieri o lectie de viata multora dintre miliardarii romani de azi. Ea a vizitat atat spitalul pentru Copii "Grigore Alexandrescu", cat si orfelinatul Nr. 4, Casa de Copii Prescolari Nr. 2, si Scoala de Ambliopi (de nevazatori)."
AZI noiembrie 1996: "Margareta Paslaru - membra de onoare al CNR pentru UNICEF. Ieri, domnia–sa a fost oaspete de onoare al Comitetului National Roman pentru UNICEF, unde, in prezenta unor prieteni si fosti colaboratori (Marina Voica, Elisabeta Bostan, Dan Spataru), a aratat celor prezenti cat de necesar este sa ne apropiem cu totii de copii ce tanjesc, mai presus de orice, dupa dragostea si mangaierile de care au fost vitregiti. Dupa ce si-a inscris numele in Cartea de Onoare a CNR pentru UNICEF si i-a fost inmanata diploma de membra de onoare, Margareta Paslaru a vizitat Spitalul "Grigore Alexandrescu" si Casa de copii Nr. 4 din Capitala."
EXPRES MAGAZIN noiembrie 1996: "Intalnire emotionanta. Prima editie a festivalului filmelor Academiei de Teatru si Film, "CINEMA IUBIT", a fost un succes. Ceremonia de premiere a debutat cu o emotionanta intalnire dintre cantareata Margareta Paslaru si unul dintre cei patru studenti A.T.F. care au beneficiat de burse in dolari, platite cu regularitate timp de doi ani de catre generoasa Margareta, intalnire indelung ovationata de asistenta. De remarcat ca studentul COSTEL CASCAVAL provine de la o scoala de copii orfani din provincie si a reusit sa-si depaseasca ingrata conditie."
_________________________________________________________________________________


Margareta Paslaru la orfelinatul din Cluj (1996)





Margareta Paslaru devine Membru de Onoare UNICEF -1996
pentru promovarea artei muzicale romanesti si a protectiei copilului.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu