"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 29 ianuarie 2016

Margareta Paslaru - Premiul de Excelenta Itsy Bitsy, categoria Muzica pentru copii


Sursa: itsybitsy.ro/ 29.01.2016

Premiile de Excelenta Itsy Bitsy – Muzica pentru copii


Itsy Bitsy premiaza artistii romani consacrati, care au inclus in repertoriul lor muzica pentru copii si care au lucrat in beneficiul copiilor si familiilor. Iar castigatorul este…

Margareta Paslaru, care, pasind in al 59-lea an de activitate, a inspirat copiii si a creat in folosul lor si al artei.
Cine nu isi mai aduce aminte de Zana cea Buna sau de Educatoarea din Veronica? Chiar si daca ar fi vorba doar de aceste doua roluri, Margareta Paslaru ar merita Premiul de Excelenta Itsy Bitsy, intrucat a fost idolul a nenumarate generatii de copii.
Insa cariera sa inseamna mult mai mult de atat si depaseste barierele varstei, limbajului sau diferentelor culturale.

De-a lungul amplei sale cariere, Margareta Paslaru:
- a importat in Romania conceptul de Food Bank, din Statele Unite ale Americii, colaborand cu Crucea Rosie, pentru a lansa Banca de Alimente – in ajutorul oamenilor nevoiasi;
- a initiat programul Vise frumoase copii – pentru micii pacienti de la Spitalul Grigore Alexandrescu – proiect prin care copiii pot asculta basme povestite de artista, prin difuzoare;
- a lansat albumele de autor „Actorii canta” si „Stelele filmului canta”, in beneficiul artistilor varstnici, cu probleme de sanatate.

Acestea sunt doar cateva dintre proiectele derulate in tara. Peste hotare, in SUA, Margareta Paslaru a avut o intensa activitate de voluntariat, in folosul comunitatii, participand la proiecte precum „The Food Bank” si „Meals on Wheels”. De asemenea, a organizat „Ziua Internationala a Copilului” la San Francisco, lansand propria compozitie, muzica si text, pe CD-ul cu acelasi nume, „Our Day, Children’s Day”.

In 2014, artista a fost invitata la Gala Allegretto 40, unde a primit Diploma de Excelenta pentru colaborarea sa cu corul de copii, care i-a interpretat compozitiile la Gala Crucea Rosie si Gala UNITER, piese difuzate si pe Itsy Bitsy FM, precum: „Setea de a cunoaste” si „Bucuria de a canta”, ambele muzica si text.
„Faptul ca pot face bine prin muzica imi da aripi”, scrie Margareta Paslaru pe site-ul sau.

La aceasta categorie de la Premiile de Excelenta Itsy Bitsy, nominalizati mai sunt:

Nicu Alifantis – Cantaret si compozitor iubit atat de parinti, cat si de copii, cu o cariera de peste 40 de ani.
In 2015, artistul a lansat primul sau album pentru copii, Sotron, care a fost primit foarte bine de public. Dar acesta nu a fost primul moment cand Nicu Alifantis a cochetat cu muzica pentru copii. In 1973, cantautorul compunea muzica pentru spectacolul „Intalnirea mea cu Micul Print”, de la Teatrul Maria Filotti, din Braila. Apoi, au urmat multe alte colaborari cu teatrele de copii din Bucuresti – Tandarica, Ion Creanga si Excelsior. Multe dintre piesele de pe albumul Sotron se regasesc si pe Itsy Bitsy FM, fiind indragite de micii ascultatori.
Dana Nalbaru – Artista care a crescut alaturi de fanii sai si care, acum, contribuie la cresterea unui nou public.
Cei care sunt parinti de copii mici, acum, abia intrau in adolescenta cand Dana Nalbaru, pe atunci membra a grupului Hi-Q, ne invata cantecul „Gasca mea”. Iar piesa a rezistat in timp si a fost o inspiratie pentru multi copii. 
Odata ce a devenit mamica, artista a continuat sa empatizeze cu fanii sai (si ei ajunsi la varsta de parinte) si, in 2015, le-a facut doua cadouri: albumul Bucurii Pentru Copii si site-ul Povesti pe Bat, unde creeaza povesti personalizate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu