"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 29 aprilie 2015

Margareta Paslaru invitata in emisiunea “Drumul lui Leşe” de Armindeni


Sursa: tvr2.tvr.ro / 29.04.2015
           tvrhd.tvr.ro / 29.04.2015


Margareta Pâslaru, la “Drumul lui Leşe” de Armindeni

Duminică, 3 mai, la TVR 2 şi TVR HD, sărbătorim Paparudele, Caloianul şi Amindeniul alături de Grigore Leşe şi invitata lui specială. De la ora 18.30.



Se încheie cea de-a treia săptămână de după Paști, aducătoare de veselie și petreceri.

În hotarul satului au avut loc unele dintre cele mai vechi și fascinante ritualuri: Paparudele și Caloianul. Acestea s-au numărat printre ritualurile de inițiere pentru tinerele fete, transformându-se, în timp, în ceremoniale agrare de primăvară. Ele vor aduce ploile bune, fertilitatea și belșugul verii, ne vor feri de secetă și ne vor aminti de puterea descântecului venit din vremuri de demult.

O altă zi importantă a fost 1 mai - Sărbătoarea de Armindeni, situată sub semnul unei străvechi divinități a vegetației. Ziua s-a serbat pentru odihna pământului, pentru sănătatea și înmulțirea turmelor și a cirezilor. Oamenii au băut vin roșu și pelin pentru a fi "puternici și rumeni în obraji". I se mai spune și "Ziua Pelinului” și este considerată început de vară.

Invitații din această duminică sunt fanfarâșii din Saelele, Teleorman, și cobzarul Constantin Gaciu din Dolj. Ei sunt cei care ne vor duce într-o lume a sonorităților aducătoare de reînnoire a timpului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu