"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 28 martie 2015

Margareta Paslaru si "Actorii canta" la Gala "Artitii pentru Artisti" 2015



______________________________________________________________

Sursa: sensotv.ro
Sala Studio a Teatrului National I.L.Caragiale din Bucuresti a gazduit spectacolul eveniment produs de UNITER – Clipe de viata, ajuns la editia a III-a. Acest spectacol caritabil a fost dedicat Campaniei Nationale Artistii pentru Artisti si a reunit mari nume ale teatrului, filmului si muzicii, artisti care au convins cu sufletul ca teatrul inseamna mai mult decat metoda, munca si talent. Inseamna un imens cadou facut publicului, dar si colegilor de breasla aflati in suferinta si nevoi. 
Si Actorii canta….
Pornind de la prima editie a albumului lansat in 2014 la initiativa Margaretei Paslaru si intitulat Actorii canta, o parte dintre actori au preferat sa cante pe scena Salii Studio piesele semnate (muzica si textul) de marea artista: Emilia Popescu (Turneul), Ovidiu Niculescu (Timpul), Mirela Jienescu (Emotii, ciudate sentimente), Corina Chiriac - si ea actrita! - (Se balbaia). Li s-au alaturat Victor Rebengiuc, Florin Zamfirescu, Oana Pellea, Maia Morgenstern, soprana Felicia Filip, Adrian Naidin, Ioan Gyuri Pascu, Teatrul Masca, Victor Bucur, Lari Giorgescu si bineinteles, Margareta Paslaru si corul Divina Armonie, trupa Opera (solist Calin Grigoriu). In tinerete ne straduim sa ne facem un nume – marturisea Margareta Paslaru cu ocazia lansarii albumului Si actorii canta.. La maturitate trebuie sa folosim numele spre binele altora. Visele se implinesc! Noul CD de autor reflecta solidaritatea breslei, grija fata de artistii cu sanatate subreda care s-au retras. Generatia actorilor care ne-au luminat existenta seara de seara pe scenele tarii, purtand faima teatrului romanesc in lume, se stinge incet, incet. Le datoram tihna anilor fara griji si o sursa suplimentara de venit. 
Toate incasarile si drepturile rezultate din vanzarea albumului sunt donate Fondul de Solidaritate Teatrala, sprijinul financiar oferit artistilor varstnici cu probleme de sanatate fiind dovada ca acest simbolic contract de solidaritate teatrala a fost asumat si insusit. In 2015 se va lansa o a doua editie cu alti actori care s-au declarat incantati sa participe la un asemenea proiect.
…pentru sensibilizarea noastra, a tuturor in fata artei si a artistului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu