"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

luni, 17 noiembrie 2014

Margareta Paslaru si Radu Serban, Fest. Int. Tokyo 1970 Premiul Sony creatie si Premiul Mitsukoshi interpretare




Sursa: Magazin 19 Decembrie 1970 / autor George Sbarcea
Cate un premiu special pentru Radu Serban si Margareta Paslaru (fragment)

"Primul festival international de muzica usoara din Japonia, organizat de Fundatia muzicala Yamaha, a gazduit in randurile concurentilor 37 de tari si doi artisti romani: pe compozitorul Radu Serban cu melodia "Iubire absurda", pe versuri de Constantin Carjan, si pe interpreta cantecului, Margareta Paslaru. (...) Aleasa din cele 19 piese cate au trimis compozitorii romani, melodia lui Radu Serban s-a bucurat la Tokio nu numai de buna primire a celor 10.000 de auditori din Budokan-Hall , unde au avut loc concertele festivalului, ci si de interesul filialei japoneze a casei de discuri RCA-Victor din Statele Unite ale Americii, care a inregistrat-o in limbile romana si nipona, in interpretarea Margaretei Paslaru. (...)
"Iubire absurda" a obtinut un premiu special al Companiei electronice Sony, una dintre cele 16 mari companii industriale nipone care au finantat festivalul si si-au afirmat preferintele in juriul lui. Cu acest prilej Margareta Paslaru a aparut la postul de televiziune al companiei Fuji (...)
O apreciere particulara a iscat la Tokio, faptul ca Margareta Paslaru a invatat textul in limba japoneza al melodiei romanesti, ceea ce a ingaduit apoi inregistrarea ei in ambele versiuni si aducandu-i cantaretei , de asemenea, un premiu special ce i s-a acordat de catre compania Mitsukoshi.(...) Margareta Paslaru si Radu Serban au fost remarcati in contextul aparitiei lor intre reprezentii Canadei, Japoniei, Frantei, Angliei, S.U.A., Olandei si Greciei."



Sursa: Contemporanul / 18 decembrie 1970 / autor A.P. / Margareta si Cio-Cio-San – fragment
"(...) - Cum a fost primita muzica usoara romaneasca in Japonia?
- Excelent. A facut o impresie deosebita. Ca dovada, am fost invitata sa cant la Televiziune (intr-o emisiune bineinteles in culori, cu o orchestra japoneza ), mi s-a luat un interviu (in engleza), despre muzica noastra usoara, am prezentat un film despre Romania. Fara falsa modestie, bucuria mea cea mai mare este ca am imprimat un disc la celebra "R.C.A.-Victor", una din primele edituri muzicale din lume. Pe o fata a discului am imprimat Iubire absurda in limba romana, pe cealalta in japoneza. In ultimii ani am ratat - fara voie - intalniri cu "Philips", cu "Barclay", dar la Tokio, "R.C.A."-ul a imprimat prima voce romaneasca. (...)"

Sursa: Magazin /19 decembrie 1970/ autor George Sbarcea / La Tokio - Cate un premiu special pentru Radu Serban si Margareta Paslaru - fragment

"(...) Daca "Iubire absurda" n-a luat marele premiu, acesta revenindu-i compozitorului David Krivosei, ea a obtinut un premiu special al Companiei Electronice Sony (...) Cu acest prilej, Margareta Paslaru a aparut la postul de televiziune al Companiei Fuji, unde a cantat melodia lui Radu Serban si a facut o scurta prezentare a muzicii usoare si populare romanesti, fiind apreciata de presa si muzicieni. O apreciere particulara a iscat la Tokio, faptul ca Margareta Paslaru a invatat textul in limba japoneza al melodiei romanesti, ceea ce a ingaduit apoi inregistrarea pe disc a ei in ambele versiuni si aducandu-i cantaretei, de asemenea, un premiu special, ce i s-a acordat de catre Compania Mitsukoshi.(...)"

Video: Iubire absurda - in romana  http://www.youtube.com/watch?v=QOomIZH4NU0
           Iubire absurda - in japoneza http://www.youtube.com/watch?v=yjDhz-e_Slw







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu