"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

luni, 4 noiembrie 2013

Margareta Paslaru – autografe, autografe la lansarea CD-ului “Margareta 70”



Nerabdare, emotie, bucurie, admiratie - sunt sentimentele care m-au stapanit in preajma zilei de 1 noiembrie 2013, zi in care Maragreta Paslaru lansa CD-ul mult-ateptat “Margareta 70”.  Oferit publicului chiar de Ziua Radioului, CD-ul cuprinde compozitiile maturitatii artistice, muzica populara in memoria Mariei Tanase si chiar un medalion radiofonic semnat de Daniela Caraman Fotea.

Cu zeci de minute inainte de ora anuntata in foaierul Salii Radio se adunase publicul venit sa fie alaturi de distinsa artista la acest mare eveniment.

Pe plasme se putea urmari un montaj video ce cuprindea o succinta retrospectiva a celor 55 de ani de activitate artistica ai Margaretei Paslaru – secvente din teatru, filme, folclor, muzica usoara, actiuni umanitare - iar din difuzoare se auzeau discret melodii incluse pe CD: Libertatea nu se invata, Sa fie oare adevarat, Tango Toledo, Fii voluntar , S-ar gati badea de nunta, Setea de a cunoaste…


Asteptarea a luat sfarsit cand, la ora anuntata, doamna Ruxandra Sararu – Consilier Principal la Cabinetul Presedintelui Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune s-a adresat celor prezenti spunand: “Avem marea placere si privilegiu sa lansam un disc al unei personalitati marcante a culturii romane, un nume indragit de noi toti care, nu-mi vine sa cred, dar si-a intitulat discul Margareta 70”.

In aplauzele publicului a intrat Margareta Paslaru. Preşedinte Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune,  domnul Ovidiu Miculescu i s-a adresat artistei spunand: “Stimata doamna, este o zi importanta: CD-ul se cheama “Margareta 70” si astazi este Radio Romania 85. Cred ca destinul dumneavoastra artistic a fost marcat de Radio Romania. (…) Cu siguranta o fila importanta pe care Radio Romania o detine sunt inceputurile si apoi activitatea doamnei Margareta Paslaru. Stimata doamna, este o onoare pentru noi sa lansam acest CD.”

Foarte emotionata Margareta Paslaru si-a amintit de prima inregistrare pe care a facut-o la Radio in 1959 – “Chemarea marii”, melodia tanarului (pe atunci) compozitor George Grigoriu -, de dirijorul Sile Dinicu, regizorul Ion Vova, inginerul de sunet si compozitorul Paul Urmuzescu. Mentionand ca “fiecare disc vandut ajuta un suflet necajit”. Artista va directiona drepturile de autor catre programul Banca de Alimente. Urmariti, va rog, clipul.

Apoi artista a acordat Premiul “Margareta Paslaru pentru Originalitate interpretativa” tanarului muzician Calin Grigoriu. Premiul a demarat in 2010 la Mamaia.

Compozitorul Jolt Kerestely, in studioul cauria au avut loc inregistrarile acestui CD, a spus: “E foarte greu sa gasesti cuvinte cand vorbesti despre Margareta Paslaru.”. Ovidiu Lipan Tandarica a adaugat: “E un artist complex care a scris texte, teatru, care a compus muzica, film. Margareta Paslaru este o parte din spiritualitatea romanilor, a multor generatii care au ascultat si au trait cu muzica dansei. (…) Vreau sa-i multumesc pentru ca am avut onoarea sa scrie textul la doua piese «Tango Toledo» si «Balerina»“.

Doamna Elise Stan, cea care a invitat-o in mai multe randuri in emisiunea sa “O data in viata” sa cante muzica populara a spus: ”Ma leaga amintiri frumoase de Margareta Paslaru dar bucuria mea este una imensa, aceea ca Domnia Sa ma considera printre prietenii de suflet ai Domniei Sale. Nu este putin lucru. Este o mare bucurie pentru noi toti ca suntem contemporani cu dumneavoastra.”


Am remarcat pe disc urmatoarele: “Margareta Paslaru multumeste colaboratorilor Jolt si Andrei Kerestely, Ovidiu Lipan Tandarica, Calin Grigoriu, Capriel Dedeian, Marcian Petrescu, Marian Stere care i s-au alaturat artistei cedand drepturile de autor in beneficial programului «Banca de Alimente» – Crucea Rosie Romana.”

In public i-am zarit, printre altii, pe solista Silvia Dumitrescu, criticul de film Mihai Chirilov - Director TIF, realizatorii Relus Muresan, Florin Silviu Ursulescu, Liviu Zamora, Iulia Radu.

Posturi  de televiziune au transmis reportaje de la acest mare veniment: TVR1, TVR2, Romania TV.

Sesiunea de autografe care a urmat a fost momentul mult asteptat: cei prezenti i-au aferit Margaretei Paslaru foarte multe flori, i-au impartasit amintiri care-i leaga de cariera de 55 de ani a artistei si au primit celebrul autograf cu margareta atat pe CD cat si pe Caietul II cu compozitiile sarbatoritei.

Cei care nu au putut ajunge vineri 1 noiembrie, au venit sambata la Ziua Portilor Deschise cand sesiunea de autografe a continuat pentru un public numeros.

Va invit sa urmariti un clip filmat de mine pe 1 noiembrie 2013.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu