"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 10 iulie 2013

Margareta Paslaru sarbatorita in mass-media pe 9 iulie 2013

Aniversarea Margaretei Paslaru a fost marcata la radio, televiziune, in presa scrisa si pe internet.
Radio Romania Actualitati a transmis felicitari tuturor sarbatoritilor zilei, printre care si Margaretei Paslaru, in  "Matinal". 
In emisiunea "Romania impreuna" felicitarile au fost urmate de transmiterea melodiei "Margarete" (muzica Temistocle Popa) iar la "Romanticii" s-a difuzat "Inima-i un telefon" (muzica Ion Vasilescu).
Postul RomaniaTV i-a transmis felicitari in jurnalul de ora 14 si a difuzat un fragment din "Lasa-mi toamna, pomii verzi" iar mai apoi a invitat-o in direct prin telefon in julnalul de la ora 16.
"Memoria zilei" - rubrica difuzata de TVR International - a enumerat-o pe Margareta Paslaru alaturi de alte personalitati nascute pe 9 iulie: academicianul Alexandru Graur, regizoarea Letitia Popa si interpretii Angela Similea, Mirabela Dauer si Daniel Iordachioaie.


Si rubrica "Masina timpului" (TVR3) a mentionat aniversarea distindei artiste.
Inregistrarile le puteti urmari aici:

    

De asemenea, diverse site-uri au trecut aniversarea Margaretei Paslaru printre evenimentele zilei de 9 iulie.



__________________________________________________________________________
Tinerele talente si Gabriela Curici Iordache va ureaza LA MULTI ANI! Cu drag de la Tetcani

https://www.facebook.com/photo.php?v=614841435206747&set=o.109630359112482&type=2&theater

__________________________________________________________________________
Sursa: Jurnalul National – 9 iulie 2013 / autor Ramona Vintila

Astăzi e ziua ta, MARGARETA PÂSLARU. “Ideile mă trezesc în zori şi în al 55-lea an de activitate"

“Ceea ce am «semănat» de-a lungul anilor îi inspiră pe alţii, fapt ce confirmă calitatea seminţelor” Margareta Pâslaru
Generaţii la rând au crescut cu muzica şi rolurile ei. Interpretă, compozitoare, textieră, actriţă, realizatoare tv şi radio, autoare a cărţii autobiografice “Eu şi Timpul”, “Mit al muzicii uşoare”, aşa cum a numit-o compozitorul George Grigoriu, Margareta Pâslaru adaugă astăzi cel de-al 70-lea an în buchetul vieţii. La mulţi ani!
“Faptul că ideile mă trezesc în zori şi în al 55-lea an de activitate este un dar al vitalităţii. Ce rol joacă norocul? Chiar nu m-am întrebat. Să fie oare calitatea timbrului vocal un noroc? În general acei ce colaborează au norocul de a gândi asemănător. «Talentul fără muncă se iroseşte, iar munca fără talent nu rodeşte» ­ citat din propria carte «Eu şi Timpul» ­ Curtea Veche
Natura generoasă ne oferă «miracolul» prin tot ceea ce zămisleşte. Dar lucrul bine făcut nu este un miracol. Nici a te pierde în meseria pe care o iubeşti, a te dărui uitând de goana orelor, a lucra cu plăcere nebună nu poate fi un miracol. 
De-a lungul anilor, alţii m-au ales pentru proiectele lor artistice cunoscând deschiderea mea către tot ce-i nou. Unii mi-au acceptat «nebuniile inspirate», de pildă recitalul de autor «Cuierul cu personaje» în care schimbam costume la vedere, spre surpriza publicului. Fiecare melodie compusă recent exaltă spiritul reînnoindu-mi energia, iar colaborarea cu talentatul Călin Grigoriu, aranjor şi chitarist de excepţie, dă roade.  
Împreună am înregistrat în Studiourile Kerestely o parte din repertoriul CD-ului aniversar. Alte piese aparţin maestrului Jolt Kerestely şi colegului Ovidiu Lipan 
Ţăndărică, căruia i-am scris textele. În memoria Mariei Tănase, la îndemnul căreia am abordat muzica populară, am inclus pe CD şi folclor. Mulţumesc colaboratorilor care mi s-au alăturat cedând şi ei drepturile de autor la «Banca de Alimente» Crucea Roşie. 
Şi în prezent sunt invitată să iau parte la anumite programe pe care le accept cu bucurie. Cum gândesc la 70 de ani? Imaginaţia şi diversitatea activităţilor rămâne «cheia» longevităţii artistice, în ceea ce mă priveşte. Lucrez la volumul II al cărţii «Eu şi Timpul».
Lumini şi umbre se întrepătrund, o altă dinamică pictează tabloul vieţii. Simplificând lucrurile voi regăsi esenţa. Iar faptul că ceea ce am «semănat» de-alungul anilor îi inspiră pe alţii, confirmă calitatea seminţelor.

Îi felicit cu sinceritate pe toţi acei care îşi serbează ziua de naştere la 9 iulie.”

Articolul a fost preluat si de: Info.ro / 09.07.2013
___________________________________________________________________________

Sursa: revistavip.ro / 09.07.2013

SARBATORITUL SAPTAMANII
La multi ani, Margareta Paslaru! - fragment
Margareta Paslaru s-a nascut pe 9 iulie 1943, in Bucuresti. Cantareata, compozitoare si textiera de muzica usoara-pop, folclor, actrita de teatru si film, realizatoare TV si Radio, Margareta Paslaru a debutat in muzica usoara la Casa de Cultura Grivita Rosie in 1958, acompaniata de Paul Ghentzer. Prima aparitie in public, la varsta de patru ani si jumatate, a avut loc pe scena Operei in rolul copilului din „Madame Butterfly” de Puccini.(...)
___________________________________________________________________________

La multi ani, Margareta Paslaru!
Omul zilei -  Margareta Paslaru  - fragment


Eleva Margareta Paslaru a debutat in muzica usoara la Casa de Cultura Grivita Rosie in 1958, acompaniata de Paul Ghentzer. Prima aparitie in public, la varsta de 4 ani si jumatate, a avut loc pe scena Operei in rolul copilului din Madame Butterfly de Puccini. 
Dupa o cariera de exceptie, Margareta Paslaru a fost sarbatorita la Uniunea Compozitorilor in 2008 cu prilejul aniversarii a 50 de ani de la debutul sau. Anul 2010 i-a adus artistei cu multiple valente „Trofeul Electrecord“ la implinirea unei jumatati de secol de la prima inregistrare discografica. (...) 

 ___________________________________________________________________________

Sursa: Top Romanesc / 09.07.2013 
Sarbatoritii zilei de 9 iulie: La multi ani!
Sarbatoritii zilei de 9 iulie sunt interpreții Mirabela Dauer, Angela Similea, Margareta Pâslaru, Daniel Iordăchioaie și prietena muzicii românești, Emilia Nicolae. Echipa Top Românesc le urează tuturor LA MULȚI ANI!

___________________________________________________________________________

Sursa: newstimisoara.ro / 11.07.2013 / autor Daniel Neacsu
O recunoasteti? Era cea mai frumoasa romanca ...  - fragment

(...) Margareta Pâslaru a fost distribuită de maestrul Liviu Ciulei, alături de Toma Caragiu, în piesa Opera de trei parale de Bertold Brecht, în rolul Polly Peachum, la Teatrul “Lucia Sturdza Bulandra". 
Piesa s-a jucat în 4 stagiuni, aproximativ 400 de reprezentații, și a beneficiat de o distribuție de excepție: Clody Bertola, Victor Rebengiuc, George Măruță și Rodica Tapalagă. S-a remarcat în cariera ei datorită frumuseţii şi talentului indiscutabil.(...)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu