"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 18 martie 2011

Stefan Banica si Margareta Paslaru sunt “Artisti pentru artisti”

Sursa: Cronica Romana / 18.03.2011/ http://www.cronicaromana.ro/index.php?art=115303


Campania Nationala “Artistii pentru artisti” continua, pentru al cincilea an consecutiv, luni seara la Sala mare a Teatrului National, cu reprezentatia apctacolului “Descult in parc” de Neil Simon, cu Stefan Banica, Oana Ioachim, George Mihaita, Ileana Cernat si Bogdan Tudor. Spectacolul, in regia lui Stefan Banica, a fost un succes al Teatrului de Opereta de la lansarea sa in 2008.

Seara “Artisti pentru artisti” se va deschide cu un moment al artistei Margareta Passlaru, care va acorda, in foaierul Salii Mari, autografe pe cd-ul “50 de ani de la primul disc”, editat anul trecut de Electrecord. Albumul intitulat “50 de ani de la primul disc / “Lasa-mi toamna, pomii verzi”, cuprinde 24 dintre cele mai indragite compozitii proprii (“Timpul”, “Diamant fermecat”, “Daca ai ghici”, “Romanta soarelui” (vagabondul zilei) “Bunicii mei”, “Pasarile nu mor niciodata”, “Flacari”, “Pasiunea”, “Alergatori de cursa lunga”, sau rugaciunea “Tatal nostru”), alaturi de alte 12, in potpuriu, precum si noile creatii ale Margaretei Paslaru: “Era o fantana”, “Tigara”, “Fericirea mult visata”.

Sumele obtinute din vanzarea de bilete la spectacolul de luni “Descult in parc” se vor dona in Fondul de Solidaritate Teatrala.

Si-au anuntat pana acum ajutorul, prin programarea spectacolelor in perioada 25-28 martie, Teatrul de Comedie, Teatrul German de Stat din Timisoara, Teatrul de Nord Satu Mare, Teatrul National de Opereta, Teatrul “Mihai Eminescu” din Botosani, Teatrul pentru copii “Arlechino” din Brasov, Teatrul “Ariel” din Targu-Mures, Teatrul National din Craiova, Teatrul Mic si Opera Nationala din Bucuresti.


Preluat pe: http://info.multicast.ro/stefan-banica-si-margareta-paslaru-sunt-artisti-pentru-artisti-s3217630252.html


____________________________________________________________________________________


Sursa: Jurnalul National /18.03.2011/ Oana-Maria Baltoc

http://www.jurnalul.ro/timp-liber/arte/margareta-paslaru-gest-din-suflet-572130.html

Margareta Pâslaru, gest din suflet

Margareta Pâslaru continuă să-şi ofe­re ajutorul în cadrul Campaniei N­a­ţio­nale „Artiştii pentru artişti”. Astfel, luni, 28 martie, la Sala Mare a TNB, sunteţi invitaţi să participaţi la două evenimente ce vor marca momentul caritabil al campaniei. La ora 19:00, în foaierul sălii mari, Margareta Pâslaru va oferi autografe pentru CD-ul „50 de ani de la primul disc”, sesiune care va continua şi în pauza spectacolului, pentru ca de la 19:30, în Sala Mare, să aibă loc reprezentaţia spec­ta­colului „Desculţ în parc” de Neil Simon. Încă de la momentul lansării CD-ului, Margareta Pâslaru a anunţat că îşi cedează drepturile din vânzarea discului către Campania „Artiştii pentru artişti”. „Nu puteam să nu fiu aproa­pe de actori. Am avut şansa de a juca împreună cu unii dintre ei în teatru şi filme; acum, ei ne privesc de Sus... Voi lua parte la Campania «Ar­tiştii pentru artişti» ori de câte ori va fi necesar. În tinereţe ne străduim să ne facem un nume. La maturitate trebuie să folosim numele, spre binele altora”, mărturiseşte artista. Biletele se găsesc la TNB, Teatrul de Operetă „Ion Dacian”, Teatrul Nottara, Ma­ga­zinul Muzica, Sala Palatului şi pe www.biletedelatati.ro, www.bilete.ro şi www.blt.ro.


Preluat de: http://pescurt.ro/stiri-economie/margareta-paslaru,-gest-din-suflet_17-03-2011_2736747

http://www.indexstiri.ro/margareta-paslaru-gest-din-suflet.html

http://perfublog.com/news/2011/03/18/margareta-paslaru-gest-din-suflet/


____________________________________________________________________________________


Sursa: news.corect.com / 25.03.2011

http://news.corect.com/arts/stage/actorii-seniori-si-valorile-clasice-subiectele-zilei-mondiale-teatrului-romania

Actorii seniori si valorile clasice, subiectele Zilei Mondiale a Teatrului in Romania

(…)UNITER organizeaza un spectacol de caritate, sustinut de mari artisti pentru mai varstnicii colegi, iar teatrele programeaza un spectacol din repertoriu pentru a face cunoscuta publicului aceasta campanie.

In acest an, in Capitala, spectacolul de caritate este "Descult in parc", de Neil Simon, cu stefan Banica, Oana Ioachim, George Mihaita, Ileana Cernat si Bogdan Tudor (regia: stefan Banica), care are loc luni, de la ora 19.30, la Sala Mare a Teatrului National Bucuresti.

Tot in aceeasi zi, de la ora 19.00, in foaierul Salii Mari a Teatrului National, Margareta Paslaru va fi prezenta pentru o sesiune de autografe pentru CD-ul "50 de ani de la primul disc". Sesiunea de autografe va continua si in pauza spectacolului "Descult in parc". Margareta Paslaru a cedat drepturile de autor din vanzarea discului catre campania "Artistii pentru artisti". (...)






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu