"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

marți, 22 martie 2011

Europeanul lunii: Margareta Paslaru


Sursa: Buletin de Europa nr.14 / martie 2011

________



http://ec.europa.eu/romania/documents/buletin_de_europa/14_martie_buletin_de_europa_14.pdf

Cei mai mulți români o știu pe Margareta Pâslaru de pe scenă, ea fiind una din personalitățile de seamă ale teatrului, filmului și muzicii românești ale ultimelor decenii. Mult mai puțini sunt cei care știu amănunte despre viața și activitatea artistei din spatele scenei, ea fiind implicată în numeroase proiecte de rezonanță europeană și mondială de natura caritabilă și umanitară. Margareta Pâslaru a avut amabilitatea de a ne oferi câteva detalii și despre latura mai puțin cunscută a vieții ei.

- Reporter: În ce proiecte de rezonanță europeană ați fost implicată de-a lungul timpului?

- Margareta Pâslaru: Muzica a fost și este "proiectul de rezonanță" al vieții, din care derivă atât acțiunile mele caritabil-umanitare, cât și voluntariatul. Cred că dăruirea de sine nu are limite. În ultimii 20 de ani, am participat peste ocean la diferite programe care au ajuns și în Europa, de pildă: "Meals on Weels" (”Mâncare pentru nevoiași”) sau "Access to Art" (”Accesul la artă”). În calitate de producător- regizor TV am promovat cause meritorii, iar în timpul liber le-am susținut ca voluntar. Ceea ce am importat în țară este conceptul "Banca de alimente", proiect implementat cu sprijinul miilor de voluntari, de la nivel european și mondial, ai Crucii Roșii.

- R: Știu că aveți o bogată activitate în domeniul voluntariatului. Ce ne puteti spune despre programul "Voluntarii muzicii"?

- M.P: Mi-am dorit un proiect de această natură și iată, Reprezentanța Comisiei Europene în România a făcut posibilă realizarea lui. Voi vizita şcoli și licee unde, cu sprijinul profesorilor de specialitate, vom încuraja formarea cluburilor muzicale, descoperirea talentelor. Programul “Europa, casa noastră” se va derula pe parcursul unui an, sub egida Anului European al Voluntariatului şi conţine trei seturi de activităţi: “Vizite şi dezbateri în şcoli”, „Lider european” şi „Ziua Europei”.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu