"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

luni, 7 februarie 2011

Margareta Paslaru Ambasador al Anului European al Voluntariatului 2011

Margareta Paslaru la Conferinta Nationala "Anul European al Voluntariatului 2011"
Sursa: Centrul de Voluntariat Timisoara / 15.02.2011 Margareta Paslaru este vedeta aleasa drept ambasadorul Anului Europen al Voluntariatului in Romania
Anul European al Voluntariatului a debutat şi în România. Centrul pentru Consultanţă şi Cercetare în Domeniul Culturii, din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, a anunţat planul de acţiune, obiectivele şi priorităţile României. Vladimir Simon, coord. actiunilor a prezentat ieri intr-o emisiune la Radio Romania Cultural, cele trei obiective al Romaniei:
  1. sa fie puse in valoare activitatile voluntarilor si munca lor precum si a ong-urilor, obiectiv comun impreuna cu UE
  2. crearea unei platforme online care sa puna in legatura voluntarii si ong-urile
  3. pana la sfarsitul acestui an sa avem o strategie nationala a miscarii voluntariatului in Romania

Referitor la promovarea Anului European al Voluntariatului in tara noastra, echipa coordonatoare a ales-o pe doamna Margareta Paslaru ambasador, vedeta a compus dealtfel si un cantec de promovare.

Pentru cei care doresc sa o asculte pe Margareta Paslaru vorbind despre voluntariat pot accesa linkul urmator.

click audio: http://radiocultura.ro/evenimente/07.02.2011/anul%20voluntariatului.php

__________________________________________________________

Sursa: http://evenimentefocsani.blogspot.com Dan Stefan

Centrul pentru Consultanţă şi Cercetare în Domeniul Culturii – organismul naţional de implementare a Anului European al Voluntariatului (AEV) 2011, împreună cu grupul de lucru pentru AEV 2011, a organizat vineri, 4 februarie 2010, Conferinţa naţională “Anul European al Voluntariatului 2011 în România”, primul eveniment din calendarul oficial de activităţi dedicate acestui an în România.(...)

Ambasadorul Anului European al Voluntariatului in Romania a fost aleasa cunoscuta si indragita solista dna Margareta Paslaru.

__________________________________________________________

Sursa: http://www.romania-actualitati.ro/esti_liber_sa_alegi-25229

Anul 2011 este dedicat celor 100 de milioane de cetăţeni Uniunii Europene implicaţi in activităţi de voluntariat si celor care doresc li se alăture.

Aproximativ 4 milioane dintre ei sunt români , potrivit Barometrului European.

"Eşti liber să alegi". Acesta este mesajul pe care milionele de voluntari din România îl transmit prin ambasadorul lor, doamna Margareta Pâslaru.

__________________________________________________________
Sursa: Radio Constanta Radio Constanta si “Anul European al Voluntariatului 2011”, an declarat deschis si in Romania de ieri, 4 februarie 2011. Ambasadorul Anului European al Voluntariatului 2011 este doamna Margareta Paslaru. Am tinut s-o intreb ce se mai intampla cu activitatile in care este implicata chiar in acest moment. Asa ca am reusit sa surprimdem si sa ne mai dezvaluie din aceste surprise:

- Spuneti ca lucrati la un proiect acum

- Da, e un fel de surpriza dar asa, putin, pot sa va marturisesc, este vorba de “Voluntarii muzicii”

- Ce mesaj aveti pentru voluntari?

- Ati auzit, este pe muzica: “Fii voluntar, esti liber sa alegi pe cine vrei sa ajuti”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu