"Margareta Paslaru Un mit al muzicii usoare romanesti” – compozitorul George Grigoriu, Super Magazin 07.1994; “O legendă vie a României, o artistă cu totul speciala” - J.National 9.07.2008; “Margareta Paslaru este o mare, mare artista” – regizoarea Elisabeta Bostan, Adevarul 27.09.2008; “Mitul Margareta Paslaru continua sa traiasca!” – Jurnalul Saptamanii, Tel Aviv 5.11.2009 I. Segal; “Talentul universal al Margaretei Paslaru reprezinta intr-adevar un fenomen extraordinar” – Borba, Belgrad 1965; “Am considerat parcurgand paginile de creatie ale Margaretei Paslaru ca domnia sa face parte din clasicismul muzicii romanesti prin valoarea compozitiilor” - prof. dr. Mihai Cosma TVR3 2010; “Margareta Paslaru figureaza in Lexiconul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor” – muzicologul Viorel Cosma - Aula Uniunii Compozitorilor 22.09.2008; “La începutul primăverii, doamna Margareta Pâslaru, un adevărat icon al muzicii românești, pășește în cel de-al 63 an de carieră artistică iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță și realizatoare TV și radio.” - muzeulmunicipiuluibucuresti.ro 26.02.2021; “Margareta Pâslaru este onorată ca una dintre cele mai complexe personalităţi ale culturii româneşti, cu o carieră absolut fabuloasă.” - Rador.ro, 09.07.2021

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 9 octombrie 2010

Melodii nemuritoare...Trandafirii tai, Acesta e cantecul meu, Da da dirla da da

"Trandafirii tai" - muzica Enrico Macias; text Aurel Felea
O melodie pe care interpretarea inegalabila a Margaretei Paslaru a transformat-o intr-un mare slagar. Enrico Macias a lansat-o sub numele "L'amour c'est pour rien" dar nu i s-a parut a fi o melodie de succes. A fost foarte placut surprins cand, venit in Romania pentru un concert, i s-a cerut s-o cante pentru ca la noi este foarte cunoscuta si slicitata.








“Acesta e cantecul meu”“Love this is my song" ” s-a lansat in filmul “Luminile rampei” (“Contesa din Hong Kong”), muzica apartinand lui Charles Chaplin, text adaptat de Margareta Paslaru. Pentru aceasta interpretare Juriul international al Festivalului Cerbul de Aur Brasov i-a acordat Mentiune in 1968. Ca urmare, Margareta, reprezentanta Romaniei, este invitata la editia din anul urmator, trecand de la stadiul de concurenta la cel de vedeta in recital. Valeriu Lazarov a regizat acel recital extraordinar de 12 piese, printre care si “Acesta e cantecul meu”, succesul anului precedent. Televiziunea din Madrid a invitat-o in emisiunea “Burbujas " a aceluiasi regizor in care a prezentat slagarul international alaturi de compozitia lui Florin Bogardo “Sa nu uitam sa iubim trandafirii” canata in limba spaniola.





"Da da dirla da da" - muzica Pandelis Guinis; text Sasa Georgescu
Varianta originala, "Darla dirla dada" a fost lansata de Dalida. Margareta Paslaru a avut bucuria de a o cunoaste pe Dalida la Gala de decernare a Trofeelor MIDEM - Cannes Franta 1969.






In 1965 Elly Roman i-a oferita tinerei interprete "Nu mai plange,baby". Astfel, piesa interbelica s-a relansat in captivanta interpretare a Margaretei Paslaru care i-a dat o noua viata.
Compozitorul Elly Roman: "Izbucniri neasteptate ale unor razvratiri vocale nemaiauzite pana atunci, dadeau din capul locului o amprenta cu totul personala tuturor interpretarilor noii cantarete si parca prezentei vuietului marii i se adaugau haurile muntilor, padurilor, campiilor noastre- toate gasindu-si ecoul in aceasta micuta papusica modesta si sarguitoare.(...) Pe parcursul acestor zece ani de munca si-a agatat pe rochitele ei, de multe ori nastrusnice, decoratiile multor succese, dovedindu-se astfel ca multilateralitatea, atunci cand este determinata de talent, si este practicata cu discernamant, ajuta mentinerii in timp si in atentia publicului a artistului autentic.(...) Un sincer "Bravo Margareta" pentru interpretarea cantecului meu «Nu mai plange, baby»"
Ca urmare a uriasului succes, interpreti straini au preluat slagarul la Festivalul International Cerbul de Aur, iar in zilele noastre talentatul grup "Nightlosers" l-a readus in atentia altor generatii.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu